Çubuk’ta ‘Engelsiz Ağaçlar Projesi’ kapsamında fidan dikildi

Dünya Down Sendromu Günü etkinlikleri dolayısıyla Çubuk’ta etkinlik düzenlendi. Çubuk Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Ağaçlar Projesi’ kapsamında, Down Sendromu öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri fidanları to

Çubuk’ta Down Sendromu öğrenciler ve aileleri ‘Dünya Down Sendromu Günü’nü ve ‘Orman Haftası ve Ağaç Bayramı’nı fidan dikerek kutladı.

Dünya Down Sendromu Günü etkinlikleri dolayısıyla Çubuk’ta etkinlik düzenlendi. Çubuk Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Ağaçlar Projesi’ kapsamında, Down Sendromu öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri fidanları toprakla buluşturdu.

Down Sendromu öğrencilere dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını anlatan Çubuk Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Meryem Gündoğdu, ’’Bugünün anlamı çok büyük, çünkü down sendromlu çocuklarımız için farkındalık aşılamak istiyoruz. 21 Mart Dünya Down Sendromu Dünüdür ve bizde bunu bir etkinlikle kutlamak istedik. Ayrıca bu hafta Orman Haftası ve Ağaç Bayramı olması nedeniyle bu gün çocuklarımıza ağaç diktirdik. Çocuklarımızla birlikte ağaç dikerek sesimizi duyurmak istedik’’ dedi.

Çubuk‘ta yaklaşık 36 tane down sendromu kişi olduğunu ve bunlardan 22 tanesinin kendi öğrencileri olduğunu kaydeden Erdoğmuş, ’’Biz bu çocuklarımıza çalışabilecekleri hizmet alanları açılmasını istiyoruz. Evlerinden çıkarak üretmelerini istiyoruz. Bunlara dikkat çekmek amacıyla yaptığımız bugünkü etkinliğimizde 40 tane çam ağacı diktik. Her öğrencimizin birer tane ayrı bir ağacı olsun ve her ay gelsin sulasınlar istedik. Kendi diktikleri ağaçlarının büyüdüğünü görmelerini istedik. Hem orman haftasını hem down sendromu gününü birleştirerek, aile ve çocuklarını sevindirmek istedik. Engelsiz ağaçlar projemizi için oluşturduğumuz ormanlık alanımıza gül ağaçları, meye ağaçları ve çam ağaçları dikeceğiz’’ diye konuştu.

Kendisinin hem Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni olduğunu hem de down sendromu kızı olduğunu kaydeden Saliha Dalgıç, ’’Kızımın adı Sinem Dalgıç, 28 yaşında 29 yaşına girecek. Bir eğitici öğretmen olduğum için kızımı kendi çalıştığım okullarda eğittim. Şanslı bir anneyim Sinem gibi bir kızım olduğu için. Bugünde kurumumuz sağ olsun çok güzel bir etkinlik yaptı. Bu etkinlikte her birine birer ağaç dikilmesi beni de çok mutlu etti, çok duygulandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Havanın rüzgarlı olmasına aldırmadan, öğretmenleri ve anne babalarının yardımıyla çam fidanlarını diken engelliler, ‘’Bizim için farklı bir gün oldu. İmkan veren ve elimizden tutan olursa çok şey yapabiliriz. Buradaki çalışmamız moral sağladı’’ dediler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayat Haberleri

İlkbaharın gelmesiyle Çubuk ilçesinde şifalı bitkiler pazarda
Feci kaza: Araç ikiye bölündü
Çubuk'ta 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
Çubuk'ta Geri Dönüşüm Tesisi ve Mobilya İmalathanesinde Yangın
Çubuk’ta seyir halindeki otomobile tüfekle ateş açıldı: 1 yaralı