Satranç Federasyonu'ndan, Başkan Acehan’a Plaket

Satranç Federasyonu'ndan, Başkan Acehan’a Plaket

Ankara Satranç İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu ve beraberinde heyet Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti.

Ankara Satranç İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu ve beraberinde heyet Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti.

Ankara Satranç İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu, Ankara Merkez İlçe Temsilcisi İl Hakemi Abdullah İpek, TSF İlçe Temsilcisi ve Satranç Koordinatörü Veysel Kılınçarslan ile İl Hakemi Celal Aydın, ilçede düzenlenen satranç turnuvalarına verdikleri desteklerden dolayı Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’a ve ekibini ziyaret ederek teşekkür plaketi sundular.

Ziyarette konuşan Başkan Acehan, düşünen insanın hiçbir zaman kötü alışkanlıklar edinemeyeceğine işaret ederek, satranç sporunun önemine vurgu yaptı. Görevde bulunduğu sürece satranç ve diğer spor dallarına gerekli desteği vereceklerini söyleyen Başkan Acehan, ’’Ben her zaman şunu söylüyorum sportif ve kültürel etkinlikler gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan alıkoyar. Bu nedenle ilçemizde satranç başta olmak üzere sportif ve kültürel etkinliklere destek olacağız. Elimizden ne geliyorsa biz yapmaya hazırız’’ dedi.

Festival bünyesinde de ulusal bir satranç turnuvası düzenlemek istediklerini kaydeden Başkan Acehan, “İlçemizde geleneksel hale gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kupası, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kupası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kupası, Atatürk Kupası, Küçükler ve Yıldızlar Lig Turnuvalarının yanında Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalimiz bünyesinde de ulusal bir satranç turnuvası düzenleyelim. Bunun içinde şimdiden hazırlıklar yapılırsa çok başarılı bir turnuva daha ortaya çıkar diye düşünüyorum’’ diye konuştu.

Çubuk Temsilciliği'nin başarılarını taktirle takip ettiklerini anlatan Başkan Acehan, bu anlamlı plaketin kendilerini onurlandırdığını sözlerine ekledi.

Satranç sporunda Çubuk’un hem sayı hem de başarı anlamında kendilerinin yanında yerinin çok farklı olduğunu söyleyen Ankara Satranç İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu ise, “Çubuk’ta satranca olan ilgi ve lisanslı sporcu sayısı her geçen gün artmakta olup lisanslı sporcu sayımız yaklaşık 2500’e ulaşmıştır. Bu Ankara genelinde büyük bir başarıdır. Çubuk’u tüm ilçelere örnek gösteriyoruz. Sizlerin desteği ve katkısı ile bu sayının her geçen gün artacağını düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.