SARIŞINLAR YARIŞIYOR

SARIŞINLAR YARIŞIYOR

Gerçekten sarışın olmak zor zanaat günümüzde.  Hayır, aslında kadın olmak zor. Çünkü dünya var olduğundan bu yana kadınlar sömürülüyor ve bir vitrin malzemesi gibi gözler önüne seriliyor, sergileniyor.

Saygının en büyüğünü hak eden kadınlar maalesef “elli sarışın” diye bir programda nasılda aşağılanıyor ve küçültülüyor. Kadın anadır, kadın tarlada, evinde, işinde hep çalışıyor didiniyor ama bir türlü hak ettiği yere gelemiyor. Böyle programlar bizlere izlememiz için dayatıldığı sürece de kadınlar hak ettiği saygıyı göremeyecekler maalesef.

Kadın metalaştırılıyor, birilerinin rant sağlaması uğruna küçültülüyor, eziliyor. Saçlarını sarıya boyattıklarını tutup getiriyorlar karşımıza ve sanki birilerinin haddiymiş gibi onların zeka seviyeleri üzerinden paralar kazanılıyor. Yazık.

Kadınların yıllarca verdiği özgürleşme mücadelesi  burada büyük bir darbe daha alıyor. Eşitlik söz konusu olunca mangalda kül bırakmayanlar neden bu programa sarışınları toplayıp karşımıza koyuyorlar?  Neden kadın buradaki meta? Erkek olsa çok tepki alırdı eminim . Tabi bir de kadının vitrine koyup seyrettirilmesi gibi alışkanlığı var toplumun. Açılan tüm fuarlarda kadınlara mini etekleri giydirip,  hiç de konunun uzmanı olmamalarına rağmen onlardan ürünlerin tanıtılması bekleniyor. Örneğin kadınların en uzak olduğu konulardan biri olan arabalar konusunda açılan tüm fuarlarda kadın mankenler tanıtım yapıyor. Yine rant ve ucuz reklam.  Toplum olarak alıştırılmışız kadınların kişilikleri ve özgürlüklerinin ikinci planda kalmasına.

  Seviyenin tamamen ayaklar altına alındığı bu programda hata kimde, programı yapanlarda mı? O programda meta olmalarına izin veren bayanlarda mı?  Yoksa böyle programları izleyip reyting yapmasına sebep olanlarda mı? Bu da ayrıca tartışılması gereken bir konu. Bence hepsi  suçlu.

”Sarışın kadınlar aptaldır” dayatması bir kez daha karşımıza çıkıyor burada. Ah bir de aklın renkte, ırk da, inanç da olmadığını anlasalar. Şöyle bir düşündüğümde, sarışın ama kendisini alanında ispatlamış bir çok isim geliyor aklıma. Bunun konuşulması  bile ayıp. Nitekim bende bir zamanlar sarı saç kullandım. Kendimi  o zamanlarda da hiç aptal hissetmedim.  Keşke saç renginden karakter ve zeka analizi yaparcasına eleştirilmese kadınlar.

Para bu kadar çekici midir ki, bu bayanlar kendilerine “aptal” yaftasının yapıştırılmasına müsaade ediyorlar. Yine her yerde olduğu gibi burada da “paranın dayanılmaz cazibesi”!  çıkıyor karşımıza. Kolay yolu tercih edip kolay yoldan para kazananların aslında bu eleştirilere de hazırlıklı olmaları gerekiyor. Emeğe duyulan saygının da, emek verene duyulan saygıyla doğru orantılı olduğunu bir kez daha ispatlıyor bize.

Lütfen toplum olarak biraz daha bilinçlenelim. Özellikle böylesine yoz, ahlaki değerlerimizi rencide eden, kötü örnek olan bu ve benzeri programlardan özellikle çocuklarımızı uzak tutalım. Onların tertemiz beyinlerini ve yüreklerini  karartmayalım.

Bu yazı toplam 2794 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar