Santranç Takımı Özden'i Ziyaret etti

Santranç Takımı Özden'i Ziyaret etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk'ta ilköğretim öğrencileri arasında kurulan Yıldırım Beyazıt Satranç Takımı'nı kabul etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden Yıldırım Beyazıt Satranç Takımı öğrencileri elde ettikleri başarı hakkında Başkan Özden'e bilgi verdiler. Ziyarette konuşan minik satranççı takım kaptanı Ahmet Kaan Yılmaz, uzun süren çalışmalarının ardından Ankara'da yapılan müsabakalarda büyük başarı elde ettiklerini söyledi. Müsabakalarda özel okul ve kolejlerle yarıştıklarını vurgulayan Yılmaz, Türkiye genelinde 12-17 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya'nın Limra Otelinde düzenlenecek

final karşılaşmalarına katılmak için başkan amcasından destek istedi. Yılmaz, ''Bizim özel okul ve kolejler gibi imkanlarımız yok. Ailelerimizin maddi durumu da çok iyi değil. Başkan amaca siz destek olursanız turnuvaya katılmak istiyoruz'' diye konuştu.

Ziyarette il genelinde yapılan elemelerde 4 grup arasında yarıştıklarını ifade eden ilçe Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan ise, Ankara'yı temsilen 13 takım arasına girmeleri kendilerini çok sevindirdiğini kaydederek, ''Satrançta Ankara'yı ve Çubuk'u temsil etmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Öğrencilerimizle birlikte mutluluğumuzu sizlerle paylaşmak istedik. Ayrıca öğrencilerimizin de talep ettiği gibi turnuvaya katılmak için desteklerinize ihtiyacımız var'' dedi.

Göreve geldikleri günden bu tarafa ilçede turnuvalar düzenlenmesine destek olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Özden ise, bu turnuvalardan bir tanesinin de satranç turnuvası olduğuna dikkat çekti. İlçede düzenlenen turnuvaların meyvesini vermeye başladığının altını çizen Başkan Özden, "Ben başta İlçe Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan'ı ve bu başarılı yavrularımızı tebrik ediyorum. Gerçekten Ankara'da o kadar ilçe ve okul arasında 13 takım arasında yer almaları çok güzel bir başarı.

Çocuklarımızı Antalya'da yapılacak final karşılaşmasında tabi ki görmek istiyoruz. Biz geleceğimizin teminatı olan geçlerimize her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz'' dedi.

Ziyarette Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okul Müdürü Tülay Zengin, İlçe Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan, takım kaptanı Ahmet Kaan Yılmaz ve satranç sporcuları Muhammed Alp Tokgöz, Süleyman Can Baloğlu, Ahmet Talha Aydoğan, Ahmet Berk Tokgöz bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.