‘Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü’ Yapıldı

‘Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü’ Yapıldı

‘Sağlıklı Yaşam İçin Doğa Yürüyüşü’ Yapıldı

 
Çubuk’ta doğa bilincini kazandırmak ve insanların spora ilgisini artırmak amacıyla ‘Haydi Sağlıklı Yaşamak İçin Doğa Yürüyüşüne’ sloganıyla doğa yürüyüşü yapılırken, yürüyüşte de bir hayli renkli sahneler yaşandı.
295554_436876796392488_1454954151_n.jpg
Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve Extway Doğa Sporları tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık 150 kişilik doğa ve sporsever katıldı. Çubuk’tan ve Ankara’nın değişik ilçe ve semtlerinden insanların katıldığı yürüyüşe Slovakya Büyükelçisi Milan Zachar’da katıldı.

Çubuk Belediyesi önünden hareket edilen yürüyüşe, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Slovakya Büyükelçisi Milan Zachar, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Doç. Dr. Seyhan Akıska, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kılınç, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Aysel Neşeli, Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya ve belediye personeli eşlik etti.
13.20130311132953.jpg
Yürüyüş öncesi Atatürk Parkında Extway Doğa Sporları Okulu Doğa Yürüyüşü Rehberi Yaşar Baş tarafından yürüyüş hakkında kısa bilgi verilirken, ısınma hareketleri de yaptırıldı. Yaklaşık 7 kilometre mesafesi olan parkurda Çubuk Çayı boyunca yürünerek, Çubuk 2 Barajında yürüyüş tamamlandı. Parkur boyunca katılımcılar çiğdem toplarken, zorlu yürüyüşte Çubuk2 Barajı ve vadinin o essiz güzelliğini de uzun süre seyrederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
14.20130311133030.jpg
Kimi zaman taşlı yolda, kimi zaman orman içerisinde yürüyüş yapılırken, kimi zamanda yağmurda yüründü. Uzun ve bol oksijenli yürüyüşün ardından Çubuk2 Barajına gelen grubu mangalda sucuk ve sıcak çay bekliyordu. Zaman zaman Başkan Özden’inde eşlik ettiği oyunlarda, katılımcılar Ankara havalarıyla adeta coştu. Urgan çekmece, tahta üzerinde yürüme gibi çeşitli denge oyunlarının da oynandığı etkinlikte dereceye girenler küçük altın, yumurta ve turşu ile ödüllendirildi. 
11.20130311133058.jpg
Etkinlikte gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Özden, etkinliğin doğaya, spora ve ilçenin eşsiz güzelliklerine dikkat çekmek adına yapıldığını söyledi. Katılımın yüksek olmasıyla etkinliğin amacına ulaştığını gördüğünü ve bundan ilçesi adına memnun olduğunu vurgulayan Başkan Özden, çok profesyonel bir etkinlik olduğunu, ileriki günlerde de değişik etkinlikler yapacaklarını ifade ederek, katılan ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Yürüyüş yapılan alanın rekreasyon alanı olarak düzenleneceğinin müjdesini de veren Başkan Özden,’’Yeşil Çubuk Parkı’ndan başlayarak Çubuk 2 Barajına kadar olan alanda yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda inşallah rekreasyon çalışmamız olacak. Bu konuda çalışmalarımıza başladık, önümüzdeki yıl bir kısmını inşallah tamamlayacağız’’ dedi. 

Daha sonra yürüyüşe katılanlar ayrı ayrı Başkan Özden’e ve etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum