Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

REKTÖR VAAT DEĞİL İCRAAT YAPMALI…

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan göreve geldiği günden beri sırasıyla ziyaret ettiği; Çubuk, Pursaklar ve Polatlı gibi ilçelere “ fakülte ve üniversite” sözü verdi. Ama bunlar vaatten öteye gitmedi.

Çubuk"ta Gazi Üniversitesi"nin düzenlediği bir etkinliğe katılan Rektör Rıza Ayhan, Çubuk"ta müstakil bir üniversite kurulacağı sözünü verdi.

Gençliğinin bir kısmını bu coğrafyada, bu sokak ve caddelerde geçirdiğini söyleyen Rektör Rıza Ayhan, daha önceden bu bölgede bir yüksek okul veya üniversite kurmak istediğini ancak o günlerde nasip olmadığını belirtti. Göreve geldiğinde bunu zaman geçirmeden hayata geçirmek için çalıştığını ifade eden Rektör Ayhan üniversite konusunda, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden"in kendisinden daha çok istekli ve hevesli gördüğünü, bununda kendisini çok mutlu ettiğini söylemişti.

Son zamanlarda bazı çevrelerin üniversitelerin bölünmesini gündeme getirdiklerini söyleyen Rektör Ayhan, Bizim bölünme gibi bir isteğimiz yoktur. Bölünmek isteyen bölünebilir. Geçmişte yaptığımız gibi bizim isteğimiz Gazi Üniversitesi"nin bünyesinden yeni bir üniversite çıkarmaktır. O üniversite Çubuk"a kurulacaktır” dedi.

Türk Milletine ve Çubuk"a yeni üniversite armağan edeceklerinin altını çizen Rektör Ayhan, bu nedenle ilçeye geldiklerini ve üniversite kurulmadan önce halkı üniversiteyle tanıştırmak istediklerini söylemişti.

Çubuk halkı hemen her konuda olduğu gibi iyi niyetini göstermiş, üniversite konusunda da, Gazi Üniversitesini kendi üniversitesi olarak görmüştür. Bunun içinde Askeri Garnizon"un bulunduğu ve içerisinde yetişmiş ağaçları ve hazır binaları bulunan 389 dönümlük arazi ile 1324 dönümlük Askeri Atış Alanı olarak bilinen toplam 1713 dönümlük iki parça araziyi başka hiçbir üniversite ile görüşmeden ve pazarlık yapmadan Gazi Üniversitesi"ne vermiştir. Ayrıca 40 dairelik Askeri Lojmanlar da Gazi Üniversitesi"ne tahsis edilmiştir.

Gazi Üniversitesi tarafından gönderilen heyetler de zaman zaman 1713 dönümlük arazide incelemelerde bulunmuşlardır. Bunların birinde ilçede açılacak fakülteler için ödeneğin ayrıldığını belirten Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aktaş yaptığı açıklamada, “Rektörümüz Sayın Rıza Ayhan, Çubuk"a yapılacak müstakil üniversite için çok heyecanlı ve istekli. Bizim ilçeye gelip çeşitli alanlarda yaptığımız incelemelerde bunun için. Çubuk"a örnek bir üniversite kurulması için çalışmalar yapıyoruz. İlk etapta imar planının çıkarılması gerekiyor. Bunun için şehir plancıları çalışmalara başladı” demiştir.

Bu söylemlerden de anlaşılacağı üzere Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan ve yardımcıları Çubuk"a fakülte ve Üniversite vaadinde bulunmuştur. Ama ne yazıktır ki bunlar sadece sözde kalmıştır.

Çubukluların hak ettiği yüksek eğitim ve öğretim hizmeti maalesef eski Rektör Kadri Yamaç ve yönetiminin yaptığı ile sınırlı kalmıştır. Bunlar; Askeri Garnizon"un arazisi üzerinde kurulan Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi"nde 2 yüksek okul (Gazi Meslek Yüksek Okulu ve Atatürk Meslek Yüksek Okulu) "dur.

Yeni rektör Rıza Ayhan ve yönetimi üniversite konusunda Çubuk"ta henüz taş üstüne taş dahi koymamıştır. Üstelik Çubuk"ta üniversite için 1713 dönümlük büyük ve mükemmel bir arazi varken Rektör Ayhan, Pursaklar ve Polatlı ilçelerinde fakülte ve üniversite için yer bakmaktadır. Hatta buralarda yaptığı açıklamalar ile Çubuk"ta yaptığı açıklamalar benzerlik taşımaktadır.

Fakülte ve üniversite kurmak için arazi varken, başka yerlerde arazi aramak sizce ne demektir? Rektör"ün amacı üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi?

Gazi Üniversitesi Rektör ve yardımcılarının yaptığı açıklamalardan da anlaşılacağı üzere; Bir üniversite Çubuk ve Pursaklar arasında ve bir üniversite de Polatlı"da kurulacak. Polatlı"daki üniversitenin adı da Rektör Rıza Ayhan"ın düşündüğü gibi “Polatlı Üniversitesi” olacakmış!..

Görüldüğü gibi Rektör Çubuk"a sıcak bakmıyor. Sonuçta da Çubuk"ta üniversite hayal gibi görünüyor. Çünkü bir il"e aynı anda iki üniversite sözünü hangi iktidar verebilir? Ama Rektör Rıza Ayhan yetkili olmadığı halde ziyaret ettiği her ilçeye üniversite vaadinde bulunabiliyor.

Çubuklular şimdiye kadar hep kandırıldılar. Bir de Gazi Üniversitesi Rektörü tarafından kandırılmış, ne çıkar?

Rektör Ayhan, birtakım siyasiler gibi açıklamalarda bulunuyor. Neredeyse Ankara"nın diğer yörelerine de fakülte ve üniversite sözü verecek. Demek ki şimdilik 3 ilçeye ziyarette bulunmuş ve bunlara söz vermiş, daha gitmediği 22 ilçe daha var.

Ankara"da şu anda 4 üniversite var. 5. Üniversite Çubuk"un hakkı.. Çünkü arazi var. Ankara"ya 39 Km, uluslararası Esenboğa Havaalanı"na da 18 Km. uzaklıkta.. Konumuyla ve alt yapısıyla, her yönüyle üniversite kurmaya müsait bir ilçe..

Eski Rektör Kadri Yamaç görevde olduğu dönemde yaptığı bir açıklamada; “…Eğitim ve kültür alanında Çubuk"a büyük katkılarda bulunuyoruz. Hedefimiz; Çubuk"a, Anadolu"ya ve Devletimize katkıda bulunmaktır.

… Bu ülkeyi güçlü kılacak hizmetler vereceğiz. Türkiye"nin Aydınlanması”na katkıda bulunacağız” demişti. Bu vesile ile eski Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç"a samimim hizmetlerinden dolayı Çubuklular adına teşekkür ediyorum.

Sayın Rektör Rıza Ayhan bu aydınlanmayı siz nasıl, nereden ve ne zaman devam ettireceksiniz??

Çubuklular Gazi Üniversitesi Rektör"ünden 4 yıllık fakülteler istiyor.

Hem Rektör “SIKIŞTIK” demiyor mu?

Sabah Gazetesi"nin, (10 Aralık 2009 tarihli Ankara ekindeki) “GAZİ SIKIŞTI” başlıklı haberinde;
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, yer konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “ Bir santime bile ihtiyacımız var ama bulduğumuz yerler bize verilmiyor” demektedir. Peki, insana, verilen yerleri ne yapıyorsunuz demezler mi?

Rektör Ayhan"ın ağlamaya, sızlanmaya hiç mi hiç hakkı yok. Sayın Rektör el insaf !.. Çubuk"ta 1713 dönüm araziniz var. Hem de şirin Çubuk ilçesinin en güzel yerlerinde.. Daha ne istiyorsunuz?

Rektör"ün amacı üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi?

Görülüyor ki Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan"dan Çubuk"a hayır yok. Fakülteler gelmeyecekse 1713 dönümlük arazi Çubuk"a hemen geri verilsin..

Hem üniversite kurmak devletin işi.. İki fakülteyi bile Çubuk"a getiremeyen Rektör, üniversiteyi nasıl kuracak?

Çubuk"a üniversite kurulması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek"e tarihi bir görev düşüyor. Gökçek bu suretle Çubuk"a karşı minnet borcunu da fazlasıyla ödemiş olur. Hatta Çubuk"a üniversiteyi getiren başkan olarak heykeli bile dikilebilir.

Aldığım bilgiye göre; Gökçek geçtiğimiz günlerde Ankara"da AK Partili 10 belediye başkanı ile bir toplantı yapar. Bu toplantıya Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"de katılır. Başkan Özden 5. Devlet üniversitesinin Çubuk"ta kurulması için her türlü ortamın özellikle arazi ve alt yapının hazır olduğunu belirtir.

Bu proje karşısında heyecanlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Çok iyi olur” demiş ve anında YÖK Başkanı"nı telefonla arayarak görüşmüş. Gökçek, telefon konuşması sonrası, “YÖK Başkanı üniversite konusunda olumlu düşünüyor. Bu konuya bölge milletvekilleri ve bakanlar da vakıf.. YÖK Başkanı, “Ben üniversiteyi kuracağım” diyecek. Gökçek" de Çubuk"u göstererek, “Lokman"a hayırlı olsun!.. diyecek “olay bu..” demiştir.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan"da kendisini makamında ziyaret eden Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Lokman Özden"e; Çubuk"ta müstakil bir üniversite kurulmasına destek vereceğiz” demiştir. Bu açıklama ise Gökçek"in üniversite konusundaki görüşlerini teyit etmektedir.

Başta Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan"ın başlattıkları girişimin olumlu sonuçlanacağından ümitliyim.

Bu yazı toplam 4999 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum