Rabia Demirbaş Eğitim Gönüllüleri’nin onursal başkanı oldu

Rabia Demirbaş Eğitim Gönüllüleri’nin onursal başkanı oldu

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, derneğin onursal başkanlığına Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın eşi Rabia Demirbaş’ı uygun gördüklerini belirtti.

İlçede yaklaşık 10 yıl önce kendileri okuyamayan ve hep bir okuma özlemi duyan ev hanımları tarafından kurulan Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı, kendi yaptıkları ev ürünlerini satarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının üniversitede okumaları için burs veriyor. Gönüllülük esasıyla çalışan ve yaşları 60 ila 70 arasında olan dernek üyeleri gelen talepleri karşılaya bilmek için genç üyeler katmaya başladılar.

Derneğe gençlerinde sahip çıkması gerektiğini söyleyen Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın eşi Rabia Demirbaş’ın bu konuda kendilerine büyük destek olmak istediğini belirtti.

Dernek üyeleri ile yaptıkları toplantıda Rabi hanımı onursal başkan seçtiklerini anlatan Erkan, şunları söyledi:

 ‘’Artık bizler yaşlandık ve çeşitli sağlık sorunları yaşıyoruz. Bu bayrağın geçler tarafından alınmasının vakti geldiğine inanıyoruz. Bu ilçede bir çocuğumuz dahi parasızlıktan okuyamazsa bu sorumluluk bizlerindir. Rabia hanımda bu bilinçte olan ve hayatını bu şekilde yaşan bir kardeşimiz. Bu nedenle kendisine onursal başkanlık ve dernek faaliyetlerini yürütme konusunda teklifte bulunduk. Sağ olsunlar o kadar iş yoğunluğunda seve seve kabul edeceğini söyledi. Çubuk İbrahim Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü olması ve çeşitli platformlarda etkili olması derneğin faaliyetlerini ve burs verdiği öğrenci sayısını artıracağına inanıyoruz. Bu sayede daha çok yavrumuzun elinden tutarak geleceğe hazırlayacağız. Bunun için şimdiden çok mutluyum’’ dedi.  

Çubuk İbrahim Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rabia Demirbaş ise, Dernek Başkanı Erkan ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek daha çok genci üniversitede okutmak için var gücüyle çalışacaklarını söyledi.

Okumak isteyen herkesin eğitime ulaşmasının önündeki tüm engelleri kaldırmanın görev olduğunu ifade eden Demirbaş, ‘’İlçemizdeki çocuklarımızın, gençlerimizin istedikleri bölümlerde okuyup mezun olmaları bizi son derece memnun edecek. Vatanını, milletini, bayrağını seven gençlerin yetişmesi için elimizden geleni inşallah yapacağız’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erkan, üyelik formunu doldurarak Demirbaş’ı derneğe üye yaparken, onursal başkanlık plaketini de takdim ettiler.

2imgl8225.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.