Potada İsrail alarmı !

Potada İsrail alarmı !

Türk Telekom ile İsrail'in Hasharon takımının oynayacağı maç için emniyet seferber oldu.


Gazze"ye operasyon başlatan İsrail"in Hasharon takımı için Ankara Emniyeti adeta seferberlik ilan etti, bugün Eurocup"ta Türk Telekom ile oynayacak misafir ekibin kaldığı otelde kuş uçurtulmazken karşılaşmanın yapılacağı Atatürk Spor Salonu"nda da olağanüstü önlemlerin alınacağı öğrenildi

İsrail ordusunun Gazze kentine başlattığı hava ve kara operasyonunun ardından bu ülkeye karşı protesto eylemlerinin doruk noktasına ulaştığı Türkiye"de bugün Türk Telekom ile Bnei Hasharon takımları arasında oynanacak Eurocup basketbol maçı öncesi Ankara"da emniyet alarma geçirildi.

Olası protesto eylemlerine karşı olağanüstü önlem alan Ankara Emniyeti, konuk ekip kafilesinin herhangi bir tacize uğramaması için Dışişleri Bakanlığı"nın talimatı doğrultusunda benzeri görülmemiş önlemler aldı. Konuk ekibin kalayacağı otel çevresini korumaya alan emniyetin tüm giriş çıkışları yasakladığı ortaya çıktı.

Telekom"un Eurocup"da İsrail"de oynadığı ve 76-54 kazandığı rövanş maçı için dün öğle saatlerinde Ankara"ya gelen konuk ekibi korumaya alan Ankara Emniyet Müdürlüğü, karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Spor Salonu"nu girilmez bölge ilan etti.
Salonda bomba imha ekipleri ve özel eğitimli köpeklerle arama yapan güvenlik güçlerinin maça girecek seyircileri özel kontrole tabi tutacakları ve her türlü pankart ile tehlikeli maddenin girişine engel olacakları bildirildi. Son günlerde çeşitli kentlerde İsrail aleyhine düzenlenen mitingleri göz önüne alan emniyetin yanı sıra on beş Mossad elemanın da Ankara"ya geldiği ve kafilenin güvenliği ile ilgili bir dizi önlem aldığı ifade edildi. Maçın bitiminden sonra da Hasharon ekibinin olağanüstü güvenlik koşulları altında Esenboğa Havalimanı"na götürülerek ülkeyi terk etmesinin sağlanacağı bildirildi.

Bu arada maç öncesi salona gelecek seyircilere taşkınlık yapmamaları yolunda uyarıcı anons yapılacağı, verilecek aşırı tepkilerin Türkiye"nin ceza almasına yol açacağı kaydedildi. Kritik karşılaşma bugün saat 19.30"da Atatürk Spor Salonu"nda başlayacak.

Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.