Parasızlık Nedeniyle Okuyamayan Öğrenciler Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Parasızlık Nedeniyle Okuyamayan Öğrenciler Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından üniversite öğrencileri yararına kermes düzenlendi.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER YARARINA KERMES AÇILDI

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından üniversite öğrencileri yararına kermes düzenlendi.

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği öğrencilere burs vermeye ve yardım etmeye devam ediyor.

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri tarafından Atatürk Parkında açılan kermese duyarlı tüm ilçe halkı davetli.  Öğrenciler yararına açılan kermeste çeşitli gıda ürünleri satılıyor. Kermes Cuma gününe kadar açık kalacak.

-Tıp Fakültesini Kazandığı Halde Parasızlık Nedeniyle Okuyamayan Öğrenciler Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Çubuk’ta parasızlık nedeniyle okuyamayan çok fazla çocuk olduğunu söyleyen Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, bu çocukların bütün vebalının ilçedeki hali vakti yerinde olan herkeste olduğunu belirtti. İlçede her geçen gün kötü alışkanlıkların arttığını anlatan Erkan, bunun tek çözüm yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayarak, tüm ilçe halkına ve yöneticilere şöyle seslendi:

"Kermesimizi destek olduğumuz üniversite öğrencilerimizin yararına gerçekleştiriyoruz. Bizler bir avuç yaşlı insanlarız. Bu dava sadece bize bağlı kalmamalı, buna herkes her duyarlı insan sahip çıkmalı. Bizim makam, bir mevki veya reklam yapmak gibi bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz üniversiteyi kazanıp da imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan evlatlarımıza sahip çıkmaktır. Biz hiçbir taraf değiliz, bizim tek tarafımız var bu Çubukta yaşayan gençlerdir. Her geçen gün artarak uyuşturucu batağına saplanan gençlerin öldüğünü duyuyoruz. Kötü alışkanlıkların her geçen gün arttığını ve yuvaların yıkıldığına şahit oluyoruz. Bunlardan kurtulmanın yada en aza indirmenin tek çaresinin eğitim olduğunu düşünüyoruz. Bunu çözmekte sadece bize değil bütün ilçe halkına düşer. Tabi ki yöneticilerin de çok büyük sorumlulukları var. Burada gönüllülerimizin destekleriyle bir iyilik hareketi yürütüyoruz. Bu iyilik hareketini de biz önemsiyoruz. Çünkü yeryüzüne iyilik yaymak, yeryüzüne bir iyilik hareketi oluşturmak insan olarak bizim en asli görevimizdir. Bundan dolayı gece gündüz çalışarak öğrenciler için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yüz bin nüfuslu bir ilçe olmamıza rağmen yüz öğrenciyi okutamıyoruz. Bu yaşımızda bu kermesi yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.