ÖSS Sonuçları Açıklandı

ÖSS Sonuçları Açıklandı

Öğrenci Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçları ve kayıt işlemleri ile ilgili açıklamalar nasıl öğrenilebilirsiniz? Sonuçlar için tıklayınız!




Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

Adaylar, hangi üniversitelere yerleştirildiklerini Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) http://osys.osym.gov.tr  http://osys2007.osym.gov.tr   internet adreslerinden öğrenilebilecek.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını wap uyumlu cep telefonlarından da http://wap.osym.gov.tr adresinden görebilecekler.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olanların tercihi Sabancı, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray ve İstanbul üniversiteleri oldu.

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal-2 ve İngilizce dil puan türünde birinci olan Yücel Nalbantoğlu Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programına ''Üstün Başarı Bursu'' ile yerleşti.

Sözel-2 ve Fransızca dil puan türünde birinci olan Çağrı Sert, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'ne girdi.

Eşit Ağırlık-2 puan türünde birinci olan Fatih Karataş Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nin İktisat Bölümü'nde burslu olarak okumaya hak kazandı.

YDS'de Almanca dil puanı birincisi Efe Okur da Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti.

İngilizce dil puan türünün iki birincisinden biri olan Ege Sinan Torun ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne (İngilizce) girdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.