Ortaokul Öğrencilerden Suriyeli Çocuklar İçin Oyuncak Kampanyası

Ortaokul Öğrencilerden Suriyeli Çocuklar İçin Oyuncak Kampanyası

Çubuk'ta, ortaokul öğrencileri, Suriyeli çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı.

Çubuk Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, maddi sıkıntı çeken ve yaşadıkları yerlerden uzakta mülteci konumunda hayata tutunmaya çalışan Suriyeli çocukları unutmadı. Öğrenciler tarafından başlatılan kampanya kapsamında, Suriyeli çocuklar için oyuncak topladı.

Kampanyayı başlatan 6. sınıf öğrencilerinden Meryem Taş, televizyon ve gazetelerden Suriyeli çocukları gördükçe üzüldüklerini ve onlar için arkadaşlarıyla kampanya düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Suriyeli çocuklar için başlattıkları kampanya kapsamında ilk etapta oyuncak topladıklarını ifade eden Taş, 'İlk etapta yaklaşık 100'e yakın oyuncağı paketleyerek Suriyeli kardeşlerimize gönderdik. Kampanyamız devam ediyor. Yeni toplanacak oyuncakları da yine Suriyeli kardeşlerimize göndereceğiz.' dedi.

İnsanlara yardım etmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren öğrencilerden Rümeysa Kılıç da tüm arkadaşlarına ulaşarak fazla oyuncaklarını Suriyeli kardeşleri için istediklerini aktardı.

Sınıf öğretmeni Mesut Çelik de öğrencilerinin böyle bir kampanya başlatmalarından dolayı çok gurur duyduğunu dile getirdi.

Çelik, 'Öğrencilerimiz geldiler ve böyle bir kampanya başlatmak istediklerini söylediler. Biz de kendilerine her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Topladıkları ilk parti oyuncağı paketleyerek İHH aracılığı ile Suriye’deki yetim çocuklara ulaştırılmak üzere gönderdik. İnşallah bu kampanya herkese örnek olur. Ben buradan bu duyarlılıkları için öğrencilerimizi tebrik ediyorum.' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.