OKS Bugün Açıklanıyor

OKS Bugün Açıklanıyor

OKS sonuçlarının açıklanmasını sayılı dakikalar kaldı. Adaylar İnternethaber den sonuçları öğrenebilecek.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) sonuçları bugün saat 10.00'da açıklanacak.



Bu yıl son kez yapılan OKS sonuçlarına göre, 2008-2009 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, Anadolu teknik liselerine, Anadolu meslek liselerine, Anadolu öğretmen liselerine, Anadolu imam-hatip liselerine, Anadolu Sağlık Meslek Lisesine, Sağlık Meslek liselerine, Adalet Meslek liselerine, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesine, Anadolu tarım meslek liseleri ve tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.



OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek.

Adaylar, sınav sonuçlarını saat 10.00'dan

itibaren MEB'in http://meb.gov.tr

öğrenebilecekler.

Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek Liselerine OKS-MF puanıyla, diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.

Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre yapılacak.



TERCİH İŞLEMLERİ İNTERNETTEN YAPILABİLECEK

Adaylar, tercih işlemlerini, MEB'in http://oges.meb.gov.tr veya www.meb.gov.tr adresli internet sitesinden yapabilecekler. Tercihler, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-18 Temmuz 2008 tarihleri arasında yapılacak.



Sınav sonucuna göre adaylar için iki kez yerleştirme ve bir kez de tercihte yükselme işlemi yapılacak. Adaylar bir defa olmak kaydıyla 20 tercihte bulunacak. İkinci kez tercih işlemi yapılmayacak. İkinci yerleştirme ve tercihte yükselme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak.



Tercihlerin iptal edilmemesi için okulların e-kılavuzda yayınlanan kayıt-kabul şartlarını adayların dikkatle okumaları gerekiyor. Tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek.



TERCİH SONUÇLARI 25 TEMMUZ'DA

Tercih sonuçları, 25 Temmuzda açıklanacak. Okullara kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 5 Ağustos 2008 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 6-10 Ağustos 2008 arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 15 Ağustos 2008'de açıklanacak. 23 Ağustosta ise ikinci yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.



Kontenjan boşluklarını doldurmak için sadece adayın tercihinde yükselme veya yerinde kalmaya yönelik uygulanacak tercihte yükselme işlemi talepleri 24-25 Ağustos arasında adayın başvurduğu okul müdürlüğüne yapılacak. Tercihte yükselme sonuçları 1 Eylülde açıklanacak.

haber günlük

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.