Öğretmenlere Saksılı Camgüzeli

Öğretmenlere Saksılı Camgüzeli

Çubuk ' ta Belediye tarafından tüm öğretmenlere saksılı Camgüzeli çiçek hediye edildi.

ÇUBUK'TA EMEKLİ ÖĞRETMENLERDE UNUTULMADI


Çubuk'ta sabah erken saatlerde başlayan Öğretmenler Günü kutlaması akşam saatlerine kadar çeşitli etkinliklerle devam etti.



Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verilişinin 80'nci ve günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 27'nci yılı tüm yurtta olduğu gibi Çubuk'ta da törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Parkında Bulunan Atatürk Anıtı'nda başlayan törenler Çubuk Halk Eğitim Salonundaki etkinliklerle devam etti.



Öğretmenler günü nedeniyle Çubuk'ta protokol üyeleri ile öğrenciler tarafından Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atatürk'ün fotoğraflarından oluşan resim sergisi gezildi.

Kutlamalara Çubuk Endüstri Meslek Lisesi tarafından Halk Eğitim Salonu'nda hazırlanan programla devam edildi. Burada öğrenciler tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi törene katılanlara izlettirilirken, mesleğe yeni başlayan 27 öğretmen 'Öğretmenlik Yemini' ettiler. Ayrıca meslekten emekli olan 10 öğretmene de Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı tarafından 'Hizmet Şeref Belgesi' verildi. Hizmet Şeref Belgesi verilişinde Kaymakam Meftun Dallı öğretmenlere emeklilik için yaşlarının daha genç olduğunu esprili bir şekilde hatırlattı.



'' Tüm Öğretmenlere Saksılı Canlı Camgüzeli Çiçeği''



Öğretmenler günü sebebiyle sabahın erken saatlerinde de ilçede bulunan 1080 öğretmene derslerine girmeden Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından saksılı camgüzeli canlı çiçekler dağıtıldı.



Her okulun öğretmenler odasında düzenlenen Çiçek dağıtım programına; Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Karakuş ve emekli öğretmenler katıldılar.



Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Mehmet Saat, böyle anlamlı bir günde hatırlanmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ayrıca öğretmenlere bu anlamlı günde canlı çiçek hediye eden Belediye Başkanı Adem Tuğluca'ya teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mansur Toprak, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, barış ve uzlaşı dolu bir hayat diledi. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, geleceği şekillendiren kişilerin öğretmenler olduğunu belirterek şunları söyledi;''Çok büyük zahmetler çeken öğretmenlerimiz. Sizlerin bu gününü kutluyorum ve öğretmenlerimiz bir günde değil her gün hatırlanmalıdır. Geleceğimiz sizlerin elinde şekilleniyor. Çiçek yetiştiren öğretmenlerimize en güzel hediye çiçek olduğunu düşünerek sizlere belediyemizce yetiştirdiğimiz çiçeklerden hediye etmeyi uygun gördük'' dedi

Bu anlamlı günde kendi kızının da Van'da öğretmenlik yemini ettiğini belirten Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Bir ulusun geleceğini belirleyen genç nesillerin öğretmenlerin sayesinde ulusu daha yükseklere taşıyacağını belirtti.

Ben de sizler gibi bu meslekten gelen birisiyim diye söze başlayan Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, her öğretmene bir sınıf ve oda tahsis edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi;''Daha önceleri Adliyeler de bizler bilgisayarlı ortamlara geçilecek denildiğinde bunu hayal olduğunu düşünürdük ancak şimdi yurt genelinde adliyeler bizlerin o zamanlar hayal edemediğimiz derecede modernleşti. Sizlerinde bu gün hayal edemediğiniz gelecekte olacaktır ve olması da gereklidir.'' Şeklinde konuştu.

Programın sonunda Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından emekli öğretmenlerin onuruna yemek verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.