Öğretmen Atamaları Yapıldı

Öğretmen Atamaları Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı şubat dönemi atamalarında 2 bin 377’si sözleşmeliden kadroluya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin atamasını yaptı.



Milli Eğitim Bakanlığı Baş Öğretmen Salonu'nda 2008/1 dönemi öğretmen atamaları yapıldı. Atamalar sonucunda 2 bin 377'si sözleşmeliden kadroya geçmek üzere toplam 7 bin 159 öğretmenin ataması yapıldı. 2 bin 377 sözleşmeli öğretmenin kadroluya geçmesi üzerine yerlerine de sözleşmeli öğretmen atandı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılında 25 bin atama daha gerçekleştireceklerini bildirirken, atamaların 15 binin kadrolu, 10 bininin sözleşmeli olarak yapılacağını bildirdi. Bu atamaların büyük bir çoğunluğunun ağustos ayında yapılacağını, geri kalanının ise daha sonra yapılabileceğini ifade eden Çelik, öğretmen atamalarının asla bitmeyeceğini söyledi. Çelik, atamalarla ilgili olarak sürekli muhalif haberler çıkarıldığına dikkat çekerek, “Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemi dinamiktir. Hiç atama yapılmazsa bile emekli olanların yerine atama yapılmak durumunda. Böyle bakarsak öğretmen ataması bitmez” dedi. Ayrıca, meslek teknik eğitimden öğretmen ataması yapılamadığına işaret eden Çelik, bu konuda da çalışmaların olduğunu ifade etti.

- Öğretmen atama sonuçları için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.