Öğrencilerden Gül'e  mektup

Öğrencilerden Gül'e mektup

Çubuk Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'e mektup yazdı.

Öğrenciler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektupla, Türkiye Cumhuriyeti olarak, İsrail'in Gazze'de kadın ve çocuk demeden ''binlerce Filistinli'yi şehit ederek uyguladığı insanlık dışı soykırıma, işgale ve burada yaşanan drama sessiz kalınmamasını'' istediler. Öğrenciler mektuplarında, Filistin sorununa kalıcı çözüm istediler.

Okul temsilcisi 8. sınıf öğrencisi Nermin Baca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı mektupta, Filistin konusundaki duyarlılığına teşekkür ederken, kendilerinin de öğrenci olarak birşeyler yapmak istediklerini dile getirdi. Bu konuda yaptıkları çalışmaları mektubunda Cumhurbaşkanı'na anlattığını belirten Baca, okullarında topladıkları yardımdan ve Başbakan'a yazdıkları mektuplardan da sözettiğini bildirdi.

Baca, okullarında başlattıkları mektup kampanyası hakkında şunları söyledi:

''Gazze'ye insani yardım için tüm öğrenci arkadaşlarım göreve hazırlar. İlk adım olarak okul genelinde yardım kampanyası düzenledik. Devlet büyüklerimize arkadaşlarla birlikte mektuplar yazdık. Mektupları yazmamızdaki amacımız Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız nezdinde bu insanlık dışı katliama göz yuman uluslararası güçlerin dikkatlerini çekebilmektir. Filistin'de çocukların ölmemesi için kalıcı bir çözüm olması gerekir. Bu konuda da Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza önemli görevler düştüğüne inanıyoruz.''

Baca, toplam 30 mektubun, dün akşam PTT yoluyla Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a gönderildiğini ve mektup yazma kampanyasının ikinci yarı yılda da süreceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.