Öğrencilerden Cumhuriyet koruluğu

Öğrencilerden Cumhuriyet koruluğu

Cumhuriyet'in 85. yılı münasebetiyle Çubuk Belediyesi, Çubuk Kaymakamlığı ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu ortaklaşa bir program yaparak Cumhuriyet Bayramını ağaç dikerek kutladılar.


Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Çubuk Kaymakamlığının ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında Yıldırım Beyazıt Mahallesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla Cumhuriyetin 85. Yılı Koruluğu oluşturuldu.



Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı en güzel şekilde kuruyup sahiplenmemiz ve yaşanabilir bir vatan halinde gelecek nesillere bırakılmasının altını çizen Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı bunun ancak ağaç dikerek mümkün olacağını söyledi. Meftun Dallı ağaç olmayan çölleşen toprakların zamanla vatan olma özelliğini kaybedeceğini hatırlattı. Bunun bir başlangıç olduğunu da belirten Kaymakam Meftun Dallı ileri ki zamanlarda daha da geniş uygulamalar yapacaklarını belirt.



Cumhuriyetin 85. Yılı Koruluğu hakkında kısa bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, koruluğun 3678m2 alandan oluştuğunu ve içerisine öğrenciler ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle birlikte boyları yaklaşık 2m olan 50 adet mavi ladin, 35 adet çınar, 65 adet sedir ve 75 adet leylandi ağaç türleri dikildiğini belirtti. Ağaç seçiminde Cumhuriyet gibi parlak ve renkli ağaç seçildiğini de belirten Başkan Tuğluca ayrıca ilçenin coğrafi ve iklim şartlarına en uygun ağaç cinslerinin seçildiğini belirtti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.