Öğrenci Harçlıklarıyla Engellilere Tekerlekli Sandalye

Öğrenci Harçlıklarıyla Engellilere Tekerlekli Sandalye

Çubuk'ta ortaokul öğrencileri, başlattıkları kampanyada topladıkları parayla 6 adet tekerlekli sandalye alarak engellilere bağışladı.

Çubuk'ta faaliyette bulunan Yükselen Koleji Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan kampanya ile engellilere 6 adet tekerlekli sandalye alındı.

Öğrencilerin, 'Destek Ol Umutlar Yeşersin' projesi ile topladıkları parayla aldıkları 6 tekerlekli sandalyeYükselen Koleji yönetimi tarafından ÇubukEngelliler ve Engelli Dostları Derneğine götürülerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, Yükselen Koleji Ortaokulu öğrencilerinin her yıl kendilerine destek olduğunu ve bu nedenle çok mutlu olduklarını söyledi.

Öğrencilere ve okul idaresine teşekkür eden Horoz, küçük yaşta öğrencilerin sosyal sorumlulukbilinci içerisinde yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Horoz, 'Geçtiğimiz yıl 4 tekerlekli sandalye yardımında bulunmuşlardı. Bu yıl da 6 adet daha tekerlekli sandalye aldılar. Ayrıca okulda topladıkları 100 kilogram mavi kapağı da getirdiler. Onları da tekerlekli sandalyeye çevireceğiz. Engelli kardeşlerimizin özgür bir şekilde hayatlarına devam etmesini sağlayan bu duyarlı kardeşlerimizi ben tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun.' diye konuştu.

Tekerlekli sandalyeye çok ihtiyacı olduğunu ifade eden engellilerden Zeynep Sıla Kayalıca ise, 'Engellilere yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim. Sandalyeye çok ihtiyacım vardı, çok teşekkür ederim.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.