Muhtar'dan Teşvik Ödülü

Muhtar'dan Teşvik Ödülü

Muhtar Zeki Avan'dan 14.Geleneksel Dini Eğitim ve Kur'anı Kerim Öğrenen Öğrencilere Teşvik ödülü.


Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki AVAN’ın onüç yıl önce başlatıp ve geleneksel hale getirdiği yaz döneminde dini eğitim ve Kuranı Kerim öğrenen öğrencileri ödüllendirme faaliyetinin ondördüncüsünü, Mahallesinde bulunan, Kocalar Mescidi, Ehlibeyt Camii, Fatih Camii, Yeşil Camii, Hz Ali Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii, Ömürde de Camii ve Samur kent Camilerinde yapılan törenlerle gerçekleştirildi.



Muhtar Zeki AVAN ödül törenlerinde yapmış olduğu konuşmada: “Her sene geleneksel olarak bu ödülleri vermemizdeki amaç, dini eğitimi ve Kuranı Kerimi öğrenen öğrencileri teşvik etmektir.

Ailesinden ve Okulundan almış oldukları eğitim ile birlikte, Dini eğitim ve Kuranı Kerim öğrenen bir nesilden, vatanına, milletine, ailesine ve kendisine zarar gelmeyeceğine inanıyorum. Bildiğiniz gibi kuş iki kanadıyla birlikte uçar, tek kanat ile hiçbir kuş uçamaz. Bunun için gençlerimizde hem modern çağın gerektirdiği ilimleri öğrenmeli hem de dini ilimleri öğrenerek iki kanat takarak uçmalı. İnançlı, ahlaklı ve kültürlü yetişen bir nesil, hırsız olmaz, alkolik ve madde bağımlısı olmaz, teröriste olmaz, vatan haini de olmaz, çevresine de zarar vermez” Dedi.

 


İlçe Müftüsü adına Bayram ŞAHİNER yapmış olduğu konuşmada; “ Muhtar Zeki AVAN’nın yapmış olduğu bu faaliyet, onüç seneden beri, Türkiye genelinde bir Muhtar tarafından ilk defa gerçekleştirilip ve geleneksel hale getirilmiş güzel bir faaliyettir. Bu faaliyetinden dolayı kendisine Diyanet camiası adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 


Muhtar Zeki AVAN bölgesinde bulunan sekiz camide dereceye giren başarılı öğrenci ve öğrencileri yetiştiren din görevlilerine, 100 adet, volkmenli radyolu kalem, oyuncaklı radyolar, kalem seti, değişik hediyeler ile birlikte birer kurşun kalem, ayrıca bütün kursa katılan öğrenci ve misafirlere 1200 adet kurşun kalem hediye etti.

 

 


Ödüllerini alan öğrenciler, Muhtar Zeki AVAN’a teşekkür ederek kendilerine verilen, bu hediyelerin manevi değerinin çok büyük ve anlamlı olduğunu, bu hediyeleri devamlı olarak saklayacaklarını ve bu günü hiç unutmayacaklarını belirttiler

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum