Muhtardan Dini Eğitime Teşvik Ödülü

Muhtardan Dini Eğitime Teşvik Ödülü

Muhtardan 15. geleneksel dini eğitim alan ve kuran-ı kerim öğrenen öğrencilere teşvik ödülü..

Çubuk Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Zeki AVAN"ın ondört yıl önce başlatıp ve geleneksel hale getirdiği yaz döneminde dini eğitim ve Kuranı Kerim öğrenen öğrencileri ödüllendirme faaliyetinin onbeşincisi dokuz Cami ve üç Kuran Kursunda yapılan törenlerle gerçekleştirildi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi sınırları içerinde bulunan, Kocalar Mescidi, Ehlibeyt Camii, Fatih Camii, Yeşil Camii, Hz Ali Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii, Ömürde de Camii, Mescidi Aksa Camii, Samur kent Camii ile Ömürdede Kuran Kursu, Merkez Yavuz Selim Kuran Kursu, Fatih Sultan Mehmet Kuran Kursunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Muhtar Zeki AVAN ödül törenlerinde yapmış olduğu konuşmada: “Her sene geleneksel olarak bu ödülleri vermemizdeki amaç, dini eğitimi ve Kuran-ı Kerimi öğrenen öğrencileri teşvik etmektir.

Dini eğitim ve Kuran-ı Kerim öğrenen bir nesilden, vatanına, milletine, ailesine ve kendisine zarar gelmeyeceğine inanıyorum. İnançlı, ahlaklı ve kültürlü yetişen bir nesil, hırsız olmaz, alkolik ve madde bağımlısı olmaz, terörist olmaz, vatan haini de olmaz, çevresine de zarar vermez” Dedi.

İlçe Müftüsü Ali CANBOLAT yapmış olduğu konuşmada; “Muhtar Zeki AVAN"nın yapmış olduğu bu faaliyet, ondört seneden beri Türkiye genelinde bir Muhtar tarafından ilk defa gerçekleştirilip ve geleneksel hale getirilmiş güzel bir faaliyettir. Bu faaliyetinden dolayı sayın Zeki Avan"a ve sizi buraya gönderen anne ve babanıza Diyanet camiası adına teşekkür ediyorum. Bu sene güzel şeyler öğrendiniz inşallah seneye camilerimize yine bekleriz”dedi.

Muhtar Zeki AVAN bölgesinde bulunan dokuz Cami ve üç Kuran Kursunda dereceye giren başarılı öğrencilere 125 adet, volkmenli radyo, kurşun kalem, bütün kursa katılan öğrenci ve misafirlere de 1350 adet kurşun kalem hediye etti.
Ayrıca İlçe Müftüsü Ali CANBOLAT"a, Müftülük çalışanlarına ve öğrencileri yetiştiren din görevlilerine, 25 adet kalem setti hediye etti.

Ödüllerini alan kurs öğrencileri, Muhtar Zeki AVAN"a teşekkür ederek kendilerine verilen bu hediyelerin manevi değerinin çok büyük ve anlamlı olduğunu, bu hediyeleri devamlı olarak saklayacaklarını ve bu günü hiç unutmayacaklarını belirttiler.

EHLİBEYT CAMİİ

FATİH SULTAN MEHMET CAMİİ

FATİH CAMİİ

HZ.ALİ CAMİİ

KOCALAR MESCİDİ

MESCİDİ AKSA CAMİİ

ÖMÜRDEDE KURAN KURSU

YEŞİL CAMİİ

SAMURKENT CAMİİ

 

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum