MUHAMMED FURKAN KALENDER ESKRİM’ DE 3. OLDU...

MUHAMMED FURKAN KALENDER ESKRİM’ DE 3. OLDU...

İlçemiz Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü sporcusu Muhammed Furkan Kalender, Eskrim Yıldızlar kategorisinde üçüncü olarak ilçemizin gururu oldu.

Şuayip YAMAN

6-11 Eylül 2017 Tarihleri arasında Ankara Sincan Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ‘Yıldızlar ve Gençler Eskrim Açık Turnuvası Yıldızlar Kılıç’ müsabakalarında toplam 155 sporcu mücadele etti.

Türkiye genelinde yapılan müsabaka; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Zonguldak, Adıyaman, Kastamonu, Kırşehir, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Mersin, Afyonkarahisar, Balıkesir, Antalya, Muğla, Erzurum, Kocaeli gibi illerin katılımıyla gerçekleşti.

Sporcumuz Muhammed Furkan Kalender ilk turu namaglûp bitirdi.

İkinci turu “bay” geçen eskrimcimiz Kalender, üçüncü turda Ankaralı eskrimci Yağan Soykan’ı 15-14’lük bir skorla eleyerek 4.cü tura adını yazdırdı.

4.cü turda ise Samsunlu rakibine 15-14’lük talihsiz bir skorla yenilerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Yaz kampını iyi değerlendirdiklerini, sezon başında Almanya’daki kampta başladıklarını ve döndükten sonra dünyaca ünlü Faslı kondisyoner Rachid Arnouss ile 2 ay çalıştıklarını ve kendisinin de teknik-taktik olarak yüklendiğini ve zaman zaman psikolojik destek aldıklarını vurgulayan Antrenör Mustafa Kalender haklı bir derece elde ettiklerini söyledi.

90 sporcunun mücadele ettiği “Yıldız Erkekler Kılıç” kategorisinde;

* Ankara Kılıç Gençlik ve Spor Kulübünden Umut Kaya birinci,

* Samsun Eskrim Spor Kulübünden Özkan Zorlu Yıldırım ikinci,

*  Kastamonu Eskrim Spor Kulübü’nden Emirhan Çiftçi ile Çubuk Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Gençlik Spor Kulübü’nden Muhammed Furkan Kalender ise üçüncülüğü paylaştı.

mustafa-001.jpgmustafa1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.