Minikler ders başı yapacak

Minikler ders başı yapacak

1. sınıf ile okul öncesine kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin çocuk, “uyum sağlamak” için 1 Eylül’de okula başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) “İlköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını sağlamak” amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılında başlattığı proje kapsamında, okullar bu öğrenciler için erken açılacak. İlköğretim 1. sınıf ile okul öncesi öğretime kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin çocuk, 1 Eylül'de okula başlayacak.

Öğrenciler, 1-5 Eylül 2008 arasında “uyum programına” alınacak. Öğrenciler bu çerçevede öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Öğrencilere “okula güvenle gidip gelme” eğitimi de verilecek. Bu süreçte veliler de “çocuklarıyla okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için” zaman zaman sınıf ortamına alınacak, rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendirilecek.

İlköğretim 1. sınıfa yaklaşık 1 milyon, okul öncesi öğretime de 700 bin civarında kayıt yapıldı.

2009 çalışma takviminde resmi tatillerin hafta içine denk gelmesi nedeniyle okullar bu yıl geçen yıllardan bir hafta önce açılacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 8 Eylül 'de başlayacak. İlköğretim okullarındaki 10 milyon 870 bin ve liselerdeki 3 milyon 245 bin olmak üzere toplam 14 milyon 115 bin öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen ders başı yapacak.

165 milyon kitap basıldı


İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders ve çalışma kitapları, öğretmenlere de kılavuz kitaplar ücretsiz dağıtılacak. MEB, bu yıl için ders, çalışma ve kılavuz kitaplardan toplam 165 milyon adet bastırdı. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Her öğrenci için ayrı ayrı hazırlanan poşetlerde tüm ders kitapları yer alacak.

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 23 Ocak 2009 'da sona erecek ve öğrenciler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında tatil yapacak. İkinci yarıyıl ise 9 Şubat'ta başlayacak ve 12 Haziran'da sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.