Minik Yazarın Hikayeleri Kitapçık Haline Getirildi

Minik Yazarın Hikayeleri Kitapçık Haline Getirildi

Çubuk'ta yaşayan Aşağı Çavundur İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Yazel Zehra Demir'in yazdığı hikayeler, öğretmeninin desteğiyle 'Aşağı Çavundurik Masallar' adıyla kitapçık haline getirildi

Aşağı Çavundur İlkokulu'nda öğrenim gören Demir, ikinci sınıftan itibaren hikaye yazmaya başladı. Öğretmeni Aydın Genç’in ve ailesinin teşvikiyle çok sayıda hikayeyi kaleme alan Yazel'in hikayeleri, bilgisayar çıktısı alınarak kitapçık haline getirildi.

Köyde yaşadığı hayat hikayelerinden oluşan eserlerinin bulunduğu kitapçıkları imzalayarak arkadaşlarına hediye eden Yazel, hem Türkiye’de hem de dünyada tanınan bir yazar olabilmeyi hayal ediyor.

Demir, yaptığı açıklamada, boş zamanlarında babasına ve annesine köy işlerinde yardım ettiğini dile getirerek, "Arkadaşlarım gibi bilgisayarım yok. Bilgisayar ve televizyondan uzak, doğal ortamda yaşıyorum. Bahçede, tarlada yaşadıklarımı babama anlatıyordum. Babamda her defasında bana, 'Senden iyi yazar olur' diyordu. Bunun üzerine yaşadıklarımı hayal dünyam ile buluşturarak akşam eve gidince yazmaya başladım. Yazdıklarımı öğretmenime gösterdim, o da çok beğendi. Eserlerimi arkadaşlarım da çok beğendiler." dedi.

Demir, hikayelerini matbaada bastırarak kitap haline getirmek istediğini söyledi.

- "İkinci sınıf öğrencisinden bu tarz hikayeler beklemiyordum"

Okulun müdürü Zafer Alpaslan Yılmaz da minik yazarın eserlerinin okullarında eğitim materyali olarak değerlendirildiğini anlatarak, "Minik yazarımızın 8 hikaye ve öyküsünü imkanlarımızla kitapçık haline getirdik. Kızımızın öykü yazımları devam ediyor, bu bizi mutlu etmekte. Bu davranışıyla hem kendi öğrencilerimize hem de ilçedeki diğer öğrencilere örnek olmakta." diye konuştu.

Öğretmenlik hayatında ilk defa böyle bir çocukla karşılaştığını vurgulayan sınıf öğretmeni AydınGenç ise "İkinci sınıf öğrencisinden bu tarz hikayeler beklemiyordum. Ben de biraz teşvik ettim ve hikaye sayısını artırırsa kitap haline çevirebiliriz dedim. Yazmaya devam etti ve hikayelerin sayısını arttırdı. Sonuç olarak 'Aşağı Çavundurik Masallar' adını verdiğimiz bu hikaye kitabı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Okul öğretmenlerinden Ayşegül Özdemir de Yazel'in büyüklerin bile yapamadığı bir şeyi başardığını ve arkadaşlarına örnek olacak potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum