Minik Öğrenciler Kaymakamı Ziyaret Etti

Minik Öğrenciler Kaymakamı Ziyaret Etti

Nezahat Onbaşı Anaokulu öğrencileri, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’yı ziyaret ederek geçmiş bayramlarını kutladılar, çiçek hediye ettiler ve karşılığında kendilerine oyuncak istediler.

İlçe de bu yıl açılan ve müstakil Anaokulu olarak tek olan Nezahat Onbaşı Anaokulu Müdürü Sultan Solmaz, Öğretmen Meltan Ölkaya ve 8 öğrenci ile birlikte Kaymakam Meftun Dallı"yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Kaymakam Dallı"ya çiçek veren öğrenciler, geçmiş kurban bayramlarını da kutladılar. Kaymakam Dallı"da ziyaretine gelen minik öğrencilere kendi elliyle şeker ikram ederek onlarla bir süre sohbet etti. İlerde ne olmak istediklerini soran Kaymakam Dallı"ya verilen cevaplarda dikkat çekiciydi. Ana sınıfı öğrencilerinden dört yaşındaki Hakan Ünses, kaymakam olacağını söylerken, kaymakamların askerlik yapıp yapmadığını da sordu. Diş doktoru olacağını söyleyen Sevgi Dilara Maden"de bu mesleği seçmesinin nedenini çok para kazandıkları için olduğunu söylemesi Kaymakam Dallı"yı güldürdü. Kaymakam Dallı, daha sonra kendisinden oyuncak isteyen minik öğrencilere isteklerinin karşılanacağı müjdesini verdi.

Okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde çok önemli yer kapladığını dile getiren Kaymakam Dallı, ""Ülkelerin gelişmişliği ve ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesinde en önemli etken eğitimdir. Eğitim sisteminin zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 70'inin tamamlandığı 0-6 yaşları kapsayan güçlü ve yaygın bir okul öncesi eğitimle başlaması ülkelerin gelişmişliğiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle bu tip eğitim kurumlarını çok önemsiyoruz"" dedi.

Ziyaret ile ilgili bilgi veren Sultan Solmaz, ""Eğitim ve öğretimin yanında bu tip ziyaretlerle çocukların başarılı, özgüvenli, sosyal ve zihinsel becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor. Okul öncesi dönemde çocukların içinde bulundukları ortam ve yaşadıkları deneyimlerin tüm hayatlarını etkilediğini, bu nedenle bu dönemde çocuğun gelişimini destekleyen etkinliklerde bulunulması gerekmektedir""şeklinde konuştu



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.