Minik çevre müfettişleri eğitimleri başladı

Minik çevre müfettişleri eğitimleri başladı

Çubuk Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttükleri proje ile çevre müfettişleri eğitimleri başladı.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yılda yeni öğrencilerle devam eden proje kapsamında, Çubuk Belediyesi mücavir alanı içerisinde yer alan okullardan seçilen 5. sınıf öğrencilerine eğitim sonrası çevre müfettişi kartı veriliyor. Proje kapsamında bu yılda 60 öğrenci çevre müfettişi olarak eğitime tabi tutuldu.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültü Merkezi’nde düzenlenen eğitimleri Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinden Büşra Özkan ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinden Yalçın Kaplan verdi.

Çevre müfettişlerinin eğitim programına katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ‘Dünya bize dedelerimizden miras kalmadı, bundan sonraki nesillere devredecek emanetlerimizdir.’ Sözünü hatırlatarak, emanete sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Bir insanın çevre bilincine sahip olmasının önce çevreyi kirletmemesiyle başlayacağını vurgulayan Başkan Acehan, ’’ Dünya hızla kirleniyor. Kirletici maddelerin başında kimyasal maddeler geliyor. Evimizin içene nasıl temiz tutuyorsak, dünyamızı da aynı şekilde temiz tutalım. Bu şehir, çevremiz, tabiatımız ve doğamız tümüyle bize gözümüz gibi bakmamız gereken bir emanettir. Bu nedenle her okuldan belirlenen gönüllü 2 öğrenciye çevre duyarlılığı, su tüketimi ve korunması, geri dönüşüm konularını içeren eğitim verildi. Öğrencilerimiz öncelikle temsil ettikleri okullarda ve mahallelerinde karşılaştıkları problemleri belediyemize ve ilgili kuruluşlara iletmeleri hususunda bilgilendirme yapıldı. Artık bu çocuklarımıza fahri çevre müfettişi olarak görüyoruz. Bu çocuklarımız üniversite çağına gelene kadar kendilerini müfettiş olarak görecekler ve çevrelerine duyarlılıklarını her zaman için koruyacaklar. Daha yaşanılabilir bir dünya için hep beraber üzerimize düşen görevi yapacağız’’ dedi.

Başkan Acehan, vatandaşların çevreye yönelik şikayetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 181 Çevre Hattı ile belediyenin 837 76 06 Alo Temizlik, 153 Alo Zabıta hattına bildirebileceklerini sözlerine ekledi.

Proje kapsamında eğitim verilen öğrencilere 'çevre müfettişleri' kartları dağıtılırken, ağız sağlığının önemi, cevre bilinci, yağın, pilin, kağıdın, ambalaj atıklarının nasıl geri dönüşüm yapılacağı videolar eşliğinde uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca eğitime katılan öğrencilere diş macunu, diş fırçası gibi çeşitli hediyeler de verildi.

mufettis01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum