Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ'A Anlamlı Ziyaret

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ'A Anlamlı Ziyaret

Bakanı ziyaret eden Ankaralı Sivil Toplum Kuruluşları, Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’dan Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli üniversitesi’nin kurulmasını istedi.

Ankaralı Sivil Toplum Kuruluşları Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’dan Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli üniversitesi’nin kurulmasını istedi.

img-20180221-wa0006.jpg

BAKAN'A ANLAMLI ZİYARET

Ziyarette; “Sağlık eski bakanı Halil Şıvgın, Ankara'nın en büyük eksikliklerinden birinin Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin adını taşıyan bir üniversitenin olmaması olduğunu söyledi. "Hacı Bayram üniversitesi öncelikli olarak kurulmalı" diye konuştu.

Ankaralı Sivil Toplum Kuruluşları Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ı Bakanlıkta ziyaret etti. Ankara Stratejik Araştırmalar Vakfı (ASAV) Başkanı ve Sağlık eski bakanı Halil ŞIVGIN’ın önderliğinde gerçekleşen ziyarete Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı ve Seymenbaşı Necemettin PALACI ile Seymenler eşliğinde, Bürokrat Ankaralılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. İbrahim TAŞKESTİ ve 10’un üzerinde Ankaralı STK Başkanları ve hayli kalabalık STK mensupları da katıldı.

hacc4b1-bayram-c4b1-veli-haci-bayram-veli-camii-1931-950px.jpg

ANKARA'YA HACI BAYRAM-I VELİ ÜNİVERSİTESİ 

STK başkanlarının kendini tanıtmasından sonra Halil ŞIVGIN söz aldı. “Ülkemizde birçok İlde o İl ile anılan Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli… gibi manevi şahsiyetler adına üniversiteler kurulduğunu ancak Ankara denilince ilk akla gelen Ankara'nın manevi mimarı Hacı Bayram-ı Veli adına bir üniversite olmadığını, uzun süredir Ankaralıların Hacı Bayram-ı Veli'nin adının bir üniversitede yaşatılmasını istediğini bugünde Ankaralılar olarak bu talebimizi iletmek için bu ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ise ziyaretten memnuniyetini ve yeni Üniversitelerin kurulmasına çok önem verdiklerini, AKPARTİ hükümetleri döneminde Ülkemizde üniversitedeki okullaşma oranıyla Avrupa'da birinci olduklarını vurgulayarak, "Avrupa'da bizden daha fazla bu yükseköğretimde okullaşma oranına erişen başka bir ülke yok. Bugün itibarıyla Milli Savunma Üniversitesi ile birlikte187 Üniversitemiz var, 76 Üniversiteden bu sayıya ulaştığımızı düşünürsek büyük mesafe aldık" dedi. Yükseköğretimde öğrenci sayısının 7 milyonun üzerinde olduğunu belirten Yılmaz, bu öğrenci sayısıyla Rusya’dan sonra Dünya’da ikinciyiz dedi.

Ankaralı STK'ların bir araya gelerek güç birliği yaptığı ziyarete; Ankara Stratejik Araştırmalar Vakfı (ASAV), Ankaralı Dernekler Federasyonu, İller Federasyonu, Çubuk Dernekler Federasyonu, Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği, Kalecikliler Derneği, Nallıhanlılar Derneği, Beypazarlılar Vakfı, Bürokrat Ankaralılar Derneği, Çubuk Yıldırım Beyazıt Dernekler Federasyonu katıldı.

img-20180221-wa0007.jpgimg-20180221-wa0005.jpg                                                                                       BADER HABER-ANKARA M. ÜLGER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.