Mesleki eğitim merkezi öğrencilerine lise diploması

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerine lise diploması

Mesleki eğitim merkezi öğrencilerine lise diploması

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi Hasan Üzüm, "Yeni düzenlemeyle artık mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler, diploma alabilmek için fark derslerini ya açık öğretim kurumları yoluyla ya da yeni uygulama olarak mesleki eğitim merkezlerinde yüz yüze eğitim yoluyla tamamlayabilecek" dedi.

Merkez Müdürü Hasan Üzüm, Mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin lise diploması almak için kayıtlı oldukları açık lise programını bitirme oranlarının çok düşük olduğunu, öğrencilerin büyük bölümünün lise diploması almadan eğitimlerini yarıda bıraktığını ifade etti.

 Resmi Gazete'nin 12 Temmuz 2019 tarihli sayısında yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile mesleki eğitim merkezlerindeki öğrencilerin lise diploması almaları mümkün olmaktadır. Yapılan düzenlemeyle mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler artık istemeleri durumunda mesleki eğitim merkezlerine geldikleri günlerde fark derslerini alabilecek. Yüz yüze eğitim imkânı, öğrencilerin fark derslerini başarmalarını da kolaylaştıracak. Ayrıca öğrenciler, okula geldikleri gün bu dersleri alacağı için ilave maliyet de üretmeyecek. Artık mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler, diploma alabilmek için fark derslerini ya açık öğretim kurumları yoluyla ya da yeni uygulama olarak mesleki eğitim merkezlerinde yüz yüze eğitim yoluyla tamamlayabilecek.”

Mesleki ve teknik eğitimin önemli bir ayağını mesleki eğitim merkezleri oluşturuyor. 9. Sınıfa kayıt yaptırdıkları gün sigortası yapılan öğrenciler aylık 600 TL maaş almaktadırlar. Zorunlu eğitim kapsamındaki bu okullarda çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi veriliyor. Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenciler haftada bir gün okula devam ederken diğer günler, iş yerinde eğitim alıyor. Mesleki ve teknik eğitimde sektörler açısından nitelikli ara eleman açığını kapatan kalfa ve ustalar, bu okullarda yetişiyor.

https://mtegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_07/26160114_mem.jpg

https://mtegm.meb.gov.tr/www/mesleki-egitim-merkezlerine-yonlendirme-dokumani/icerik/2497

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.