MEHDİ VE HACET NAMAZI

                                                     

 

          Ahir zamanda beklenen Mehdi (a.s.) geldi mi? Geldiyse kimdir?

Nasıl bulunur? Kim olduğunu açıklar mı, açıklanır mı?

          İnsanlar bu sorularla asırlardır meşgul oldular. Bir çok insan mehdilik iddiasıyla ortaya çıktı.Pek çoğu dünyadan göçtü gitti.Ama tarihin hiçbir döneminde Hz.Mehdi"ye nasip olacağı söylenen altın çağ ve İslam"ın dünya hakimiyeti gerçekleşmedi.

          Bazıları da Mehdi inancının Müslümanların gayretlerini engelleme amacına yönelik ithal bir olgu olduğunu düşünüyor.

          Günümüzde de kendisinin mehdi olduğunu iddia eden yada müritleri tarafından mehdi olduğuna inanılan pek çok kişi bulunmakta.Aslında mürşit mürit ilişkisinin şekli de bu inancı gerektiriyor.Yani mürit, mürşidinin her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünmezse zaten o zata hakkıyla güvenmiş olmuyor. Akşemseddin"in  Hacı Bayram"a önce inanmayıp sonradan zincirle çekilerek getirilmesi gibi.Yada Hafız Osman Bedrettin"în evliya olduğuna inanmadığı gözü çapaklı şeyhinin Rus harbinde kendisine gökten taş vermesi gibi.

          Bir çok kaynağa göre Mehdi"nin(a.s.) tanınması için hacet namazı kılınması gerekiyor.Hacet namazı kılarak beklenen Mehdi"yi gördüğünü söyleyen çok sayıda insan var.Yani geldi diyorlar.Müslümanların perişan olduğu şu zamanda İslam"ın dünya hakimiyetinin de çok yakın olduğuna inanıyorlar.

          Ben de hacet namazı kıldım ve rüyamda bir şahsı gördüm.Fakat rüyaların insana ne kadar doğru bilgi verdiği hususunda emin değilim.Belki de rüyalar insanın kendi insanlığına,kendi imanının seviyesine göre yol gösteriyor da olabilir.Yani kötü bir insana “senin mehdin olsa olsa bu şahıs olur” da denebilir mi orasını bilemiyorum.

          O nedenle sevgili okurlarımı birlikte çalışmaya davet ediyorum.Hep birlikte hacet namazı kılalım ve gördüğümüz kişiyi karşılaştıralım.Bakalım hepimiz de aynı kişiyi mi göreceğiz? Hacet namazı kılarak rüyasında bir şahsı görenlerin maillerini bekliyorum.Kim olduğunu bilmedikleri bir şahsı görmüşlerse gördüğüm şahıs da dahil olmak üzere muhtemel mehdi adaylarının resimlerini gönderebilirim.Bütün maillere de cevap vereceğim.Saygılarımla.

Email:  safaasya@hotmail.com

 

                                HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

 

          Perşembeyi cumaya bağlayan gece boy abdesti alınarak hacet namazı kılmaya niyet edilir.İlk rekatta Fatiha dan sonra üç defa Ayetel Kürsi okunur.İkinci rekatta İhlas,Felak ve Nas sureleri okunur.Tahiyyatta Ettehiyyatü ile Salli Barik de okunur.Üçüncü ve dördüncü rekatlar da da Fatiha dan sonra İhlas,Felak ve Nas sureleri okunur. Selam verildikten sonra üç defa Ayetel Kürsi okunur ve kıbleye ve sağ tarafa doğru yatılarak hafiyen ALLAH diyerek zikredilerek uykuya dalınır.İlk defa bir şey hatırlanmazsa tekrar edilebilir.

Bu yazı toplam 5076 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum