MEB’DEN ‘ÇUBUK LİSESİ’NE PROJE ÖDÜLÜ...

MEB’DEN ‘ÇUBUK LİSESİ’NE PROJE ÖDÜLÜ...

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Çubuk Lisesi (Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi)’ ne “Aç Kapıları” projesi ile “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü” verildi.

Şuayip YAMAN

 

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında ödüle layık görülen çalışmaların bölge ödülleri verildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürüttüğü ve bu yıl beşincisi düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” sahiplerini buldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında İç Anadolu Bölgesi'nde projeleriyle dereceye giren okullar ‘Ankara Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

 

‘Ankara Başkent Öğretmenevi’ nde yapılan ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Koordinasyon Daire Başkanı İskender Okudan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Batı Anadolu Bölgesinde ödüle layık görülen kurumların yönetici ve proje ekipleri katıldı.


Hedef Uluslar arası Düzeyde Projeler...

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY yaptığı konuşmada, “Gelecek yüzyılın inovatif (yenilikçi), kreatif (yaratımcı), enteraktif (Birbirini karşılıklı olarak etkileme yoluyla yapılan iletişim) ve proaktif (öngörülerde bulunma) kavramları üzerinden şekilleneceğini belirterek yeni yüzyılın kazananların yenilikçi düşüncelerle birlikte projeler üretenlerin olacağını ifade etti.

 

GÜRSOY, "Özellikle inovasyon, yenilikçilik, yeni fikirler bilgiyi beceriye, oradan markaya ve patentle buluşarak icada dönüştürmektedir.

 

Bu kavram artık gelecek yüzyılın paradigmasıdır (değerler dizisi).” Dedi.

 

Ödül Töreni’nde; İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN adına plâketi Şube Müdürü Mustafa Yücel ÜRÜN aldı.

 

 Bakan adına Çubuk Lisesi’ne üzerinde aşağıdaki metnin yazılı olduğu;

 

Eğitim ve Öğretimde

 

Batı Anadolu Bölgesi BÖLGESEL YENİLİKÇİLİK BERATI

 

ANKARA ÇUBUK

        

 ÇUBUK YILDIRIM BEYAZIT ANADOLU LİSESİ

2016-2017 Eğitim öğretim yılında düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülü 1. Kategoride “Aç Kapıları” çalışması ile Kurumunuz ödüle layık görüldüğü için bu belge düzenlenmiştir.

 

Başarılarınızın devamını dilerim.

 

         İsmet YILMAZ

     Milli Eğitim Bakanı

 

 

“Berat” Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi KARABACAK tarafından Okul Müdürü Mustafa MESCİOĞLU’na takdim edildi.

 

Okul Müdürü Mustafa MESCİOĞLU, Müdür Başyardımcısı Şazinur OLCAY, öğretmenler Zülfü MUTLU, Gönül ŞANLI ve Abdulkadir GÜNYEL’de ödüllerini aldılar.

 

Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi“Aç Kapıları” adlı projesi ile ülke çapında 3357 proje arasından kendi kategorisinde ilk 34 proje arasına girerek bölge ödülü almaya layık görüldü.

           

Binlerce projenin katıldığı yarışmada dereceye girmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa MESCİOĞLU konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Okulumuz proje ekibinin iki yıllık yoğun bir mesai ile geliştirdikleri “Aç Kapıları” projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hak ettiği ödülü aldı.

 

Sayın Bakanımızın imzasıyla düzenlenen başarı beratını ilçemize ve okulumuza kazandırmak bizleri son derece gururlandırdı. İnşallah bir iki ay içinde açıklanacak “Türkiye Birinciliği” ödülünü de Sayın Bakanımızın elinden almak nasip olur.

 

Okulumuzun geliştirdiği proje yeni bir öğretim yöntemini barındırıyor. Oluşturduğumuz öğrenme evinde beş değişik odayı birbirine şifreli kapılarla bağladık. Öğretmenlerimiz her branşta, kazanımlar doğrultusunda hazırladıkları oyun odaklı yöntemle öğrencilerin şifrelere ulaşmalarını sağladılar.

 

 Dünyada eğitim anlayışının değiştiği ve geliştiği günümüzde uyguladığımız yöntemle ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Projemiz ile geliştirdiğimiz yöntem “Oyunlaştırarak ve sorun odaklı olarak öğretim yöntemleri geliştirme” konusunda hali hazırda çeşitli birimlerle çalışmalarını sürdüren bakanlığımızın ilgi ve takdirini kazandı.

 

Bakanlığımızın ilgili birimleri projemizle yoğun olarak ilgilendiler. Projemizi bakanlık birimleri ile geliştirip milli eğitimimize ve dünya eğitim sistemine kazandırmak için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor.” Dedi.

img_1524-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.