Lokman Özden Kadınlar Günü’nü kutladı

Lokman Özden Kadınlar Günü’nü kutladı

Ak Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Lokman Özden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Ak Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Lokman Özden kadınların Türk toplumunun temel direği olduğunu söyledi.

   Ak Parti adayı Lokman Özden, kadınlara hak ettikleri yerin peygamberimizin "Cennet anaların ayağı altındadır." Hadis-i Şerif ile ne kadar değerli bir yerde olduğunu hatırlatarak, ayrıca  Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Atatürk tarafından kadınlara daha fazla haklar verildiğini ifade ederek, toplumda nüfusun yarısını oluşturan kadınları yaşam içinde daha çok görmeyi arzu ettiklerini bildirdi. Evrensel insan haklarının vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda yapılan çalışmaların simgesi olan Dünya Kadınlar Günü"ne büyük önem verdiğini vurgulayan Özden, "Kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik haklarını elde etmek için 21. yüzyılın başlarında başlatılan mücadelede daha hiç bir ülkede sonuç vermemişken, Türkiye, Atatürk'ün girişimiyle kadına seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden birisi olmuştur. Tarihi ve geleneksel olarak toplumumuzda çok önemli bir yeri olan kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla elde ettiği hakları her alanda üstün başarılar göstererek kullanmışlardır. Yasal düzenlemelere karşın, dünyanın hemen her ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlara yönelik kullanılan ayrımcılığın, önünün alındığını söylemek mümkün değildir.

  Kadınlarımız sosyal ve ekonomik yaşamdaki ağırlıklarını artırdıkça ve toplumun genel eğitim düzeyi yükseldikçe bu sorunlarında giderek azalacağını ümit ediyorum. Günümüzde kadın konusu sürekli istismar edilmekte, toplumda ve medyada bir meta olarak algılanmakta, sadece cinsiyeti ön planda tutulup sergilenmektedir.

  Oysa kadın, faziletli erdemli, iffeti ile toplumun mimarı ve kültür taşıyıcısıdır. Kadınlarımız iyi aile ve iyi toplumu oluşturur. Öyleyse kadınlarımız, eğitimli  iyi bir insan, iyi bir eş ve anne, çalışan, düşünen, üreten, hayatın her alanında aktif ve söz sahibi olmalıdır.

  Bu duygu ve düşüncelerle 08 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum