LGS Sınavıyla Ankara'da Öğrenci Alacak Nitelikli Liselerin (Okullar) Listesi Yayınlandı

LGS Sınavıyla Ankara'da Öğrenci Alacak Nitelikli Liselerin (Okullar) Listesi Yayınlandı

Nitelikli Liseler - Liseye Geçiş Sınavıyla kayıt yaptırılabilecek okullar olan ve diğer ismiyle de nitelikli liseler olarak adlandırılan okulların listesi dün yayınlanan MEB merkezi sınavlar uygulama kılavuzu ile birlikte yayımlandı.

Nitelikli Liseler - Liseye Geçiş Sınavıyla kayıt yaptırılabilecek okullar olan ve diğer ismiyle de nitelikli liseler olarak adlandırılan okulların listesi dün yayınlanan MEB merkezi sınavlar uygulama kılavuzu ile birlikte yayımlandı. Türkiye'nin en çok lisesine sahip ikinci ili olan Ankara'da en çok nitelikli lisesi olan ilçe olarak Çankaya İlçesi belirlendi. LGS sınavındaki puanına göre tercih yapacak öğrenci ve veliler illerinde 80 i aşkın okuldan tercihler yapabilecekler.

Kamuajans.com - Akyurt'tan 1, Altındağ'dan 9, Beypazarı'ndan 1, Çankaya'dan 16, Çubuk'tan 3, Elmadağ'dan 1, timesgut'tan 5, Gölbaşı'ndan 3, Güdül'den 1, Kahramankaza'dan 1, Kalecik'ten 1, Keçiören'den 9, Kızılcahamam'dan 1, Mamak'tan 5, Nallıhan'dan 2, Polatlı'dan 2, Pursaklar'dan 3, Sincan'dan 4, Şereflikoçhisar'dan 1, Yenimahalle'den 13 okul bulunmaktadır.

120 kontenjan ile Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sabahattin Zai Sosyal Bilimler Lisesi, Hatice-Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi, Gölbaşı Anadolu Lisesi, 150 kontenjan ile Ankara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ankara Lisesi yer almaktadır.


240 kontenjan ile Gazi Anadolu Lisesi, 330 kontenjan ile Atatürk Anadolu Lisesi, 360 kontenjan ile Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, 180 kontenjan ile Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi, Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi, Aydınlıkevler Anadolu Lisesi, Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi, Betül Can Anadolu Lisesi, Ayrancı Anadolu Lisesi (İngilizce-Çince) bulunmaktadır.

http://kamuajans.com/images/dosyalarim/MERKEZI_OKUL.pdf

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.