Kur'an Bülbülleri Çubuk'ta Yarıştı

Kur'an Bülbülleri Çubuk'ta Yarıştı

Diyanet işleri Başkanlığı'nın düzenlediği Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın İl finali, Çubuk Belediyesi M.Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ankara genelinde düzenlediği 'Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapıldı.

 Gökçe Kur'an Kursu Öğreticisi Lokman Öztürkün sunumu,Merkez Camii Kebir müezzini Ahmet Ünal'ın Kur'an tilavetiyle başlayan proğram İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın açılış konuşmasıyla devam etti."Proğramın ev sahipliğini yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Müftü Canbolat,katkılarında dolayı ilçe esnafınada teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer ise Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her yıl Camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla din görevlileri arasında Hafızlık,Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma yarışması,Ezan okuma yarışması ve Hutbe yazma yarışması düzenlediklerini belirterek bu yarışmalarda dereceye girenlerin sırasıyla İlçe,İl,Türkiye ve Dünya birinciliği için yarışacaklarını söyledi.Yarışmanın içeriğiyle ilgili kısa bir bilgi veren Özer, daha sonra jüri üyelerini yerlerine davet etti.

Yarışmacıların kura çekmesinin ardından bölgelerinde birinci olan ve finale kalan 13 Kur'an bülbülü Ankara birinciliği  için ter döktü.


Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer başkanlığında,İl Müftü yardımcısı Ahmet Uysal, Kocatepe Camii İmam Hatibi Kadir Temel,Mamak Müftüsü Hüsamettin Çalışkan,Akyurt Müfütüsü Dr.Bilal Doğan'dan oluşan jüri, 'güzel okuma, harflerin güzel çıkartılması, hızlı ve orta derecede okuyarak uyumun bozulmaması ve çeşitli teknik kurallar kriterleriyle' yarışmacıları değerlendirdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren yarışma sonrasında Haymana'dan yarışmaya katılan Resul Bozkurt birinci,Keçiören'den yarışmaya katılan Cihan Kodal ikinci,Çankaya'dan yarışmaya katılan Osman Doğan ise üçüncü oldu. 

 Çubuk Müftülüğü tarafından birinciye 4  altın ve kitap seti, ikinciye 3 altın ve kitap seti, üçüncüye ise 2 altın ve kitap hediye edilirken , finale katılan diğer yarışmacılara birer küçük altın ve kitap hediye edildi. Birinci olan Resul Bozkurt'un ödülünü Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer,İkinci Cihan Kodal'ın ödülünü İl Müftü Yardımcısı Ahmet Uysal,Üçüncü Osman Doğan'ın ödülünü ise Çubuk Müftüsü Ali Canbolat takdim etti.

Yarışma Kocatepe Camii İmam Hatibi Kadir Temel Hoca efendinin Kur'an tilaveti ve çekilen hatıra fotoğrafının arından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.