KPSS Türkiye ikincisi fakat atanamıyor

KPSS Türkiye ikincisi fakat atanamıyor

Girdiği KPSS’de Türkiye ikincisi olan, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği mezunu Serkan Tektaş, aldığı puana rağmen 2 yıldır atanamamaktan yakınıyor.

2007 yılında Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği bölümünden mezun olan Serkan Tektaş isimli öğretmen adayı KPSS"de Türkiye ikincisi olmasına rağmen işsiz olduğunu söylüyor.

Türkiye"de 320 Ticaret Lisesi ve 184 Çok Programlı Lisesi olduğunu, bu okullara öğretmen yetiştiren tek fakülte olan Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi bölümü mezunları öğretmenliğe atanamadığını kaydetti.

Her yıl Ticaret liselerine giden öğrenci artmasına rağmen 2 senedir bir tane bile öğretmen ataması yapılmadığını iddia eden Tektaş, başarılı olmalarına rağmen ne özel sektörde ne de kamuda iş bulamamaktan yakındı.

Ticaret Liselerini tek tek arayıp öğretmen açıklarını soran Tektaş, ve beraberindeki arkadaşları, kendi hesaplarına göre, okullarda 300 civarında açık olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Telefon açtıkları okullardan onlarca ücretli öğretmenlik teklifi aldıklarını söyleyen öğretmen adayları atamanın yapılmamasına bir anlam veremediklerini belirtiyor.

Biran önce yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini isteyen Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği mezunları, Milli Eğitim Bakanlığının Ekim ayında yapacağı 10.000 öğretmen atamasında hak ettikleri değerin kendilerine verilmesini istediklerini vurguladılar.

haber 7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum