Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladı

Çubuk Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Meclisi ilk faaliyetini gerçekleştirerek, kadın meclisi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Çubuk Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Meclisi ilk faaliyetini gerçekleştirerek, kadın meclisi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri tarafından organize edilen programda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Çubuk Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen programda misafirlere mor kurdele takılırken, karanfil dağıtıldı. Sayı duruşu, İstiklal Marşı ve ‘Kadın oldukları için’ isimli slayt ile başlayan etkinlikte salon tıka basa doldu. Sunuculuğunu Emel Hizar ile Necla Plevne’nin yaptığı programın açılışında konuşan Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını söyleyerek, Allahın emaneti olan kadınlara çok iyi davranılması gerektiğini belirtti.

2img_4388.jpgKadının sadece bir gün değil 360 gün hatırlanması gerektiğini vurgulayan Soba, “Kadın ailesinin, çocuğunun ve evrende rol sahibidir. Kadın Allah’ın bir emanetidir. O yüzden kadın sadece bir gün değil üç yüz atmış gün hatırlanmalıdır. Kadın ailesi için hep hayat mücadelesi verir. Kadınların ötelenmesine, kadınlara yönelik yapılan tacize, şiddete maruz kalmasına hep birlikte engel olmalıyız” diye konuştu.

2img_4412.jpgÇocuğunu düştüğü bataklıktan kurtarmak için mücadele eden madde bağımlısı annesi Gülizar Küçük ise, madde bağımlılığı ile herkesin kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, ‘’ Bu olayları bastırmayalım, utanç kaynağı olarak görmeyelim. Bugün benim başıma gelen yarın hepimizin başına gelebilir. Buna kimse ilgisiz kalmasın. Anneler ve babalar çocuklarını takip etsin” şeklinde konuştu.

Gülizar hanımın konuşmasının ardından sahneye çıkan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, bir kadın bir anne olarak çocuğu için bilinçli bir şekilde mücadele eden Gülizar hanımı tebrik etti ve kendisine karanfil ve agat taşından kolye hediye etti.

-Madde bağımlılığı için mücadele artırılacak

Göreve geldikten sonra madde bağımlılığı ile mücadele konusunda çalışmalar başlattığını hatırlatan Başkan Acehan, “Uyuşturucu ile mücadele bilinçli annelik ve şefkat duygusundan geçiyor. Hiç kimse benim çocuğum yapmaz demesin, Allah korusun hepimiz bu tehdidin altındayız. Gülizar hanıma bu mücadelesinde inşallah biz destek vereceğiz. İlçemizde madde bağımlılığı ile ilgili mücadelemizi artıracağız” dedi.

2img_4426.jpg-Tiyatro gösterisinden anlamlı mesaj

Sponsorluğu Çiğtanem Kreşi tarafından yapılan ve Kent Tiyatro Topluluğu “Bir ailenin ve kızının dramı” isimli tiyatro oyununu sahneledi. Tiyatroda kız çocuğu annesi bir kadının ayyaş ve tacizci kocası ile ilişkisini ve geçim mücadelesini esprili olduğu kadar dramatik yanlarıyla ele alan oyun, Çubuklu izleyicilerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

-Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Öğrencilerinin Performansı Göz Doldurdu

Oyunun ardından Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencileri öğretmenleri Tenzile Türkmen önderliğinde “Toplumun temellerini Anneler Oluşturur ve Kadına Şiddete Hayır” temalı şiir dinletisi sunarken, öğrencilerin performansı göz doldurdu.

2img_4467.jpg-Üç Kuşak Anılarını Anlattı

İlçede herkes tarafından bilinen ve sevilen seksen dört yaşındaki yemekçi Müzeyyen Derin, Şehit Annesi Fadik Keser ve öğrenci Sedef Nur ilginç yaşam hikayelerini izleyicilerle paylaştı.

2img_4442.jpg-Çubuk Aile Yaşam Merkezi Folklor Ekibiyle Katkı Verdi

Bir çok okulda ve kurumda isim olarak folklor ekibi olduğu halde hiçbir programda etkinlik yapmaya yanaşmazken, her zaman olduğu gibi Çubuk Aile Yaşam Merkezi folklor ekibi imdada yetişti. Aile yaşam merkezi hocaları tarafından Artvin yöresine ait halk oyunları çalıştıran öğrenciler gösterileriyle geceye renk kattılar.  

-İlçenin bağrından çıkan sanatçılardan konser

Çubuk’ta oturan ve kendisi gibi görme engelli olan orkestrasıyla Türk Halk Müziğinden çeşitli eserler seslendiren görme engelli sanatçı Ahizer Özbek mini konser verdi. Güzel ve yanık sesiyle seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle davetlileri eğlendirdi.

 İlçede kendi imkanlarıyla ve mücadelesi ile bir ekip kurmayı başaran engelli sanatçılarımızdan Bünyamin Çevik ve arkadaşlar ‘Grup Aşk Olsun’’da gecede Türk Halk Müziği eserlerinden oluşan mini konser verdi.

Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni kırmayarak geceye özel davetli olarak katılan Çubuklu Cem tarafından verilen konser de dinleyenlere sürpriz oldu. Ankara havalarına kadınlarında eşlik ettiği konserde,  davetliler doyasıya eğlendiler.

2img_4374.jpg-Programa toplumun her kesiminden yoğun ilgi oldu

Programa Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve eşi Müberra Acehan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım ve eşi, Ak Parti İlçe Bakanı Av. Baki Demirbaş ve eşi Rabia Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Ak Parti 2. Bölge Milletvekili aday adayı Şakir Arıkan ve eşi, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt ve eşi, Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, İlçe Halk Eğitim Müdürü Recayi Özdemir, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aysel Neşeli, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Naime Çetin ve kadınlar katıldı.

2img_4530.jpg-Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Şakir Arıkan’dan tam not

Programa katılan herkesimden tam not alan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına Ak Parti Ankara 2. Bölgeden aday adayı olan Şakir Arıkan’da tam not verdi. Eşi ile birlikte program katıldığını hatırlatan Arıkan, “Gerçekten dolu dolu bir program olmuş. İçerik ve katılım son derece güzeldi. Çubuk Kent Konseyi Kadın Meclisi’ni tebrik ediyorum. Kadınların imkan verildiğinde neler yapabileceklerini Çubuklu kadınlar göstermiş oldu. İnşallah bu tip programların devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.  

2img_4486-002.jpg2img_4497.jpg2img_4379-001.jpg2img_4515.jpg2img_4534.jpg2img_4538.jpg2img_4564.jpg2img_4571.jpg2img_4585-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum