KENDİMİZİ MEVLA’YA NASIL SEVDİRİRİZ?

 

 

 

Kendi yakınlarıyla dost olamayan, çevresindeki insanlarla asla dost olamaz. İnsanlara verebileceğiniz en güzel hediye küçük bir tebessüm ve güler yüz den başka bir şey değildir.

 

Allah katında en sevgili kullar kimlerdir? Sorusunun cevabı da  ''Ahlakı en güzel olanlardır" hadisi şerifinde geçmekledir. Her daim unutmamak lazımdır ki, Bir Müslüman’ın değeri, ahlakının güzelliği ile ölçülür. Bu konuda, kendisine en sevimli olanların, güzel ahlak sahipleri olduğunu bildirir. Rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimiz. Allah’ı ve Resulünü sevmek dünyadaki sevgilerin en yücesidir. Allah’ı sevenleri sevmek bile Allahın sevgisine mazhar olabilmektir. Resulü Zişan Efendimizi ve onun ashabını övmekle onlar şeref kazanmazlar, zira yüce rabbim o şerefi onlara bahşetmiştir. Biz O sultanları övmekle bizlerin ruhaniyetleri ve maneviyatları şeref kazanır.

 

Mal ile yapılan ibadetler olmasaydı mümin olan insanlar asla dünyaya nazar etmezlerdi. Mal ile olan ibadetler dinin ayakta durmasına sebep olan ibadetlerdir. Geçmişte büyük manevi makamlar kazanan insanlara baktığımız da büyük servetlerden vazgeçerek Mevla’nın katında çok büyük makamlar kazanmışlardır. Hazreti EbaBekir Efendimizi örnek verecek olursak “Ne zaman Allah rızası için kesenin ağzını açtığımda malım o kadar çok çoğalmaya başlardı” sözünü hepimiz unutmayalım. Dünyaya rağbet gözüyle bakan kişinin imanı bu dünyada kaybolur gider. Müslümanların dünya ellerinde, Mevla Gönüllerindedir. Bu sebepledir ki meşhur bir derviş sözü vardır. “Dervişin bir eli yarda, bir eli karda olanı makbuldür. Vakti gelince de bu dünyadan vazgeçip, yârin kapısına varandır.

İbrahim Ethem Hazretleri Belh şehrinin sultanıydı ve Cenab-ı Hak ona o kadar zenginlik verdi ki sadece sürülerinin üzerinde onikibintane altın tasmalı çoban köpeği vardı. Ona göre servetini hesap edelim. Bir gecede bu kadar serveti bıraktı ve hizmetçisinin elbisesini üzerine giyip yola çıktı. O mübarek Mescidi Aksa’ da ibadet ederken iki meleğin kendi aralarında konuştuğuna şahit oldu.

“Yaz” diyordu melek diğerine; ”Allahın sevdiği kullarının isimlerini” Melekler Yazarlarken İbrahim Bin Ethem Hazretleri Allahı sevenlerin arasında ismini göremeyince “Benim ismim orada var mı?” Diye sordu. Tekrar bakıp göremeyince, İbrahim Ethem Hazretleri “O zaman Allahı sevenleri seven adam diye benim adımı alt kısma yazın” diye tekrar talepte bulundu. Allahuzülcelal Hazretleri tarafından Hatimürrabbani (Allah c.c. tarafından gelen yazı)  “Benim İbrahim Kulumun adını en başa yazın” diye meleklere emir buyurdu.

Demek ki kişi kendini Allaha sevdirmek islediğinde: Allahı sevenleri, Resulünü sevenleri sev, İyi kulları sev ki, olur ya sen iyi olmazsan bile o deftere ismin yazılır. 

Ne diyelim gayret bizden yardım yüceler Yücesinden. 

Bu yazı toplam 8383 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar