Kaymakam Güler'den Eğitime Destek

Kaymakam Güler'den Eğitime Destek

Vatandaşın parasıyla yaptırılan ve bazı brokratik engellerle kaderine terkedilen Anadolu İmam Hatip lisesi binası Kaymakam Musatafa Güler'in girişimiyle yeniden eğitime kazandırılıyor.



Çubuk İlçemizde 1993 yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu yapılmak üzere tahsis edilen ve inşaat giderlerinin Çubuk İmam Hatip Lisesi Öğrencilerini Koruma ve Yaşatma Derneğince karşılanmasıyla başlanan daha sonra 1999 yılına kadar kaba inşaatının bitirilen ve binanın bu haliyle aynı yıl içerisinde Çubuk Anadolu Teknik Lisesine geçici olarak tahsis edilen, 2004 yılında tekrar Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne tahsisi yapılan İmamhatip binası inşaatına ödenek ayrılamadığından dolayı 1999 yılından bu yana her hangi bir çalışma yapılamamış ve söz konusu bina kaderine terkedilmiştir. Zaman zaman ulusal ve yerel medyada konu olan bina 2007 yılında İlçe Kaymakamı Mustafa GÜLER ve diğer ilgililerin gayretleri sonucunda TOKİ’ nin yatırım programına alınmış, yapılan etüt ve çalışmalar sonucunda çıkartılan keşif doğrultusunda 18 Ekim 2007 tarihinde ihalesi yapılacak ve Anadolu İmamhatip Lisesi binası olarak kullanılacaktır.

İlçe Kaymakamı Mustafa GÜLER yaptığı açıklamada söz konusu okul inşaatının uzun yıllar boyunca hiçbir çalışma yapılmadan beklediğini binaya dışardan insanların girdiğini ve zaman zaman sorun yaşandığını, kamuoyunu da bu durumun rahatsız ettiğini bu nedenle 2006 – 2007 yıllarında konuyu ilgili mercilere taşıdığını ifade etti. 2008 yılında bina inşaatının tamamlanmasından sonra Anadolu İmamhatip binası olarak kullanılacağını veya açılması planlanan Anadolu Öğretmen Lisesi yapmayı düşündüğünü sözlerine ekledi. Daha sonra Kangren haline gelen Anadolu İmamhatip binasının ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese kendi ve ilçe halkı adına teşekkür ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum