KARARLIYIM

KARARLIYIM

Ve yaşanası hayatta, yeni kararlar kapıyı çaldığında, birden nasıl da değişir her şeyin yeri, rengi yaşamımızda. Belki bulunduğun ortama yabancılaşırsın birden, ya da daha fazla benimsersin. Yeni kararlara alışmak, uyum sağlamak zordur. Dikenler batar bazen, gülü koklamak isterken ellerimize. Kararlıysan dikenler pamuk gibidir işte o zaman. Katlanılacak bir şeyi yoktur. Acıtmaz.

Önemli olan kararsızlığın sisli ortamında yolunu bulabilmekte. Önemli olan, işte tam şurada cesaretle karar verecek mangal yürekte.

Ne kararlar çalar kapımızı zaman zaman. Apansız çıkıp geliverirler gönlümüze misafir. Kimi zaman çöl sıcağında bir bardak soğuk su gibidirler, kimi zaman karanlıkta bir mum ışığı yol gösteren, kimi zamanda yanlış yere yerleştirilmiş bir trafik levhası gibi yolu şaşırtan.

Hayır ararız hep yeni verilen kararlarda, en doğrusuymuş gibi gelir, bizim doğrumuz. Senin doğru bulduğunu belki annen bile beğenmeye bilir. Hatta anneler en zor beğenenlerdir.

Adı üstünde “yeni karar” kararlı olmak gerekir kendi doğrunu bulduğunda.

Terazi burçlarına hep kararsız derler, bende bir teraziyim ama verdiğim karar her zaman “karar” dır. Bu da demek ki burçlara her zaman inanmamak gerekir. Hatta hiç bir zaman. Burçlarda nerden çıktı derseniz,  ne zaman burcumun özelliklerine bir göz atayım desem “kararsız” kelimesi karşısında sinirlerim bozulur. Ben kararlıyımdır çünkü. Sonuna kadar,  kararlı olmakta kararlıyım.

Ah bir de söz verenler verdikleri sözü tutmakta kararlı olsalar. Ya da o sözleri vermeden önce kararlılıklarını bir kez daha gözden geçirseler. Mesela politikacılar. Nedense verilen sözlerin yerine getirilmemesi deyince aklıma ilk onlar geliyor.

Şöyle bir okudum tam burada yazdığım yazıyı, ne kadar da çok “karar” kelimesini kullanmışım. Olsun böyle bir yazıda anlatmak istediklerimi anlatabilmek için bu kelimeden daha çok ne kullanabilirdim ki? Kararlıyım.

srpkrdmn@hotmail.com

Bu yazı toplam 570 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar