KAİNATIN ANASIDIR KADINLAR

 

“Kainatın anasıdır kadınlar” der, Hazreti Mevlana ve “onlar olmasaydı bu âlemde kimse olmazdı” diyerek de sözlerine devam eder.  İslam dininde kadının ve kız çocuklarının fazileti büyüktür. Efendimiz Hadis-i şeriflerde şöyle buyurur. “Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimseler değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.”

 Avrupalının çok okumaktan dolayı ayırt edemediği konulardan bir tanesi de kadınları sadece bir güne, bir haftaya sığdırmalarıdır. İslam dini ise kadınları bir güne değil bir ömre sığdırmaktadır.

Avrupalı günümüz yüzyılında bir güne, bir haftaya sığdırdığı kadınlar haftasını, İslam dini asırlardan bu yana yaşadığı günün her saatine sığdırıyor. Peki, islam dini kadına bu degeri her gün nasıl veriyor? Elbette günlük yaşamımızda annemize, eşimize kızlarımıza, kardeşimize, komşumuza, yanımızda çalışan işçimize, sosyal hayatta mağdur durumda olan bir çok kadını sahiplenip, onlara yol gösterici olup, hayatlarını insan olmanın şerefini kazandırarak her günü kadınlar günü ilan etmektedir.

Etrafımızda bulunan bazı insanlar kız çocukları oldukları zaman üzülüyorlar. Üzülmeleri sadece İslam dinini bilmemelerinden kaynaklanıyor. Kız, çocuğu olunca bir insanın üzülmesi bu konuda anneyi suçlaması çok yanlıştır.  Allah Zülcelal Hazretleri Şura süresi 52 nci ayeti kerimesinde “Allah dilediğine kız, dilediğine erkek çocuk bahşeder. Kimine hem erkek, hem kız çocuğu verir, dilediğini de kısır bırakır. Her şeyi hakkı ile bilen ve her şeye gücü yeten ancak Allah’tır”  buyurmaktadır. Unutmayalım ki Peygamber Efendimizin (s.a.v.) soyu Fatıma anamızdan devam etmiştir. 

Alemlere Rahmet Peygamberi olarak gönderilen Efendimiz (s.a.v.) Hadis-i şeriflerine şöyle bir bakalım, kız çocukları ve kadınlarla ilgili neler söylemiş.

  1. Kız çocuklarını hor görmeyin,
  2. Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allah Azze ve Celle Hazretlerinin verdiği nimetlerle de bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur,
  3. İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer,
  4. İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, ihtiyaçlarını güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz,
  5. Çarşıdan aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene Allah Teâlâ rahmetle nazar eder. Allah Zülcelal Hazretleri, rahmetle nazar ettiğine de azap etmez,
  6. Çarşıdan turfanda meyve alıp evine getiren, sadaka sevabı alır. Getirdiği meyveyi, erkek çocuklarından önce kız çocuklarına versin! Kadınları, kızları sevindiren, Allah korkusundan ağlayanlar gibi sevap kazanır. Allah korkusundan ağlayanın bedeni de Cehenneme haram olur.
  7. Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun!,

Peki! Dünya da kadınlar günü neden bir güne bir haftaya sığdırılmış bir bakalım;

        8 Mart 1857 yılında Amerika’da tekstil fabrikasında çalışan 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları elde edip haklarını savunmak maksadıyla greve başlarlar.  Ancak Polisin sert tavrıyla karşılaşan işçileri fabrikaya kilitlemeleri ve etraftaki birçok malzemelerin ateşe verilmesi, kaçış yollarının da kapatılmasıyla 129 kişi, yanarak can vermesiyle “Dünya Kadınlar Günü başlar” Yanarak can verenlerin çoğu da kadın işçilerdi. Avrupalı yaptıkları hatayı anlamaları geç oldu. Daha sonraki yıllarda kendilerini kadınlara karşı affettirmek maksadıyla “Dünya Kadınlar Günü” diye bir gün belirleyip o günü kutlamaya başladılar.

         Unutmamak lazım ki; ilk Müslüman olan ve ilk namazı Alemlere Rahmet Peygamberi Efendimizle (s.a.v.) kılan kişi Hazreti Hatice annemizdir. Bu nedenledir ki Hatice annemize hanım olmasından dolayı verilen bu şeref kadınlara bir ömür boyu yeter. Bu durum Avrupalı ve tüm dünyada bu günü kutlayanlara yeteceği bizlerce de malumdur. İslam dini hamdolsun kadınına bir gün bir hafta degil bir ömür boyu deger veren bir dindir.

Ne diyeli gayret bizden yardım Yüceler Yücesinden.

Bu yazı toplam 3377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar