Kadınlara "Gelincik Projesi" Anlatıldı

Kadınlara "Gelincik Projesi" Anlatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Çubuk İlçe Müdürlüğü ile Ankara Barosu işbirliği ile "Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddet Uygulamasında Gelincik Projesinin Rolü" konulu sempozyum düzenlendi.

 

ile ve Sosyal Politikalar Çubuk İlçe Müdürlüğü ile Ankara Barosu işbirliği ile "Kadın Hakları ve KadınaYönelik Şiddet Uygulamasında Gelincik Projesinin Rolü" konulu sempozyum düzenlendi.

Aile Danışma ve Toplum Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen sempozyumda, Ankara Barosu Avukatları Funda Poyraz ve Felda Çalgın, kadınlara "Gelincik Projesi" hakkında bilgi verdi.

Baro avukatları, 'kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve şiddete uğrayan kadının yanında yer almak' için başlatılan proje kapsamında bugüne kadar çok çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ve Türkiye çapında bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söylediler.

Avukat Funda Poyraz, Ankara Barosu olarak itilen, dövülen, ezilen, tecavüz edilen, psikolojik ve sosyolojik şiddete uğrayan tüm kadınlara destek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, şiddet gören, saldırıya uğrayan kadınların artık Ankara Barosu'nun Alo Gelincik Hattı'nı arayıp 7 gün 24 saat destek alabileceklerini kaydetti.

Bu arada sempozyuma katılan Çubuklu kadınlar da Ankara Barosu avukatlarına çeşitli sorular yöneltti.

Programın sonunda kadınlara, "şiddet ve tacize karşı hakkımızı aramak elimizde" isimli broşür ile şiddet mağduru kadın ve çocuklarla ilgili "polis el kitabı" dağıtıldı.

Sempozyuma Aile ve Sosyal Politikalar Çubuk İlçe Müdürü Samiye Korkmaz ile emniyet ve jandarmadan yetkililerin yanı sıra çok sayıda Çubuklu kadın katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.