"Kadına Yönelik Şiddet" Konulu Seminer

"Kadına Yönelik Şiddet" Konulu Seminer

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından mahalle muhtarları ve bölge halkına yönelik "25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında seminer gerçekleştirildi.

Çubuk Aile Danışma ve Toplum Merkezinin toplantı salonunda düzenlenen seminere mahalle muhtarları ve kadınlar katıldı.

İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Samiye Korkmaz, seminerde yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin nereden ve nasıl meydana gelirse gelsin, kadınların fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine ve acı çekmesine yol açan, kadının temel hak ve özgürlüklerini ve onurunu zedeleyen bir eylem olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra kadına yönelik şiddetin tanımı nedenleri ve yasal süreçleri hakkında Başkent Üniversitesinde görevli eğitimciler tarafından bilgilendirme yapıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde toplumsal duyarlılığı artırmak amacı ile yapılan toplantıda katılımcılar ile çalışma grupları oluşturuldu. Şiddetin önlenmesinde hangi mekanizmaların kullanılması -toplumsal duyarlılığın artırılması için neler yapılabileceği hakkında gruplar kendi içlerinde çözüm yolları bulmaya çalıştı.

Çalışma sonucunda sadece yasal düzenlemeler ile sorunun çözümlenemeyeceği toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiği ve bu alanda eğitimlerin artırılması gerektiği katılımcılar tarafından ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.