İŞKUR Meslek Edindirme Kursları Sertifika Töreni Yapıldı

İŞKUR Meslek Edindirme Kursları Sertifika Töreni Yapıldı

Çubuk Belediyesi, İŞKUR, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ''İŞKUR Meslek Edindirme Kursları'' sertifika töreni yapıldı

Çubuk Belediyesi, İŞKUR, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ''İŞKUR Meslek Edindirme Kursları'' sertifika töreni yapıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen  sertifika törenine Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İŞKUR İl Müdürü Talip Altuğ, belediye meclis üyeleri ve bayanlar katıldı.

Kursun, güzel bir işbirliği sonucu yapıldığını söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, “Bu sertifika dağıtımını ve sertifikalara konu olan mesleklerin, alınan eğitimlerinin çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü işsizlik en büyük problemimizdir. İşsizliği de oluşturan başlıklardan birisi niteliksiz iş gücü yada yani her hangi bir sertifikası, belgesi, mesleği olmayan ne iş olsa yaparım anlayışında olan insanların oluşturmuş oldu kitledir. Bu mesleksiz insanlarımızı nitellikli yapacak onlara sertifika vermek suretiyle, belli bir alan açacak ve iş gücü isteyen, iş isteyen sektörlerde belli alanlarda istihdam sağlamış olacaktır.  Bu nedenler sanıyorum ülkemizin mal ve hizmet üretiminde, ayını zamanda ilçemizin ciddili bir kalkınmasını sağlayacak, sağlamasına fırsat verecektir” dedi.

Törenle birlikte belirli bir süre eğitim gören 225 bayanın sertifika sahibi olduğunu hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, eğitim için 500 kişinin daha başvuru yaptığını söyledi. Açılan kurslardan toplam 700 bayanın yararlanacağını anlatan Başkan Acehan, “Bu gerçekten bizim açımızdan büyük bir mutluluk tablosudur” diye konuştu.

 Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere azimleri nedeniyle tebrik eden Başkan Acehan, kursa katılan ev hanımlarının sertifikalarını almalarıyla daha kolay iş bulma fırsatını da yakalayacaklarını hatırlattı.

Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Acehan, “Azda olsa kurs süresince verilen para hem aile ekonomisine, hem de ilçe ekonomisine bir katkı sağlamaktadır. Günlük 250 kişiye 20 lira verilse aylık 100 bin TL, 4 ayda 400 bin TL yapar. Bu Çubuk esnafımıza ve ilçe ekonomimize küçükte olsa bir katkı sağlar. Bu nedenle de bu kursları çok önemsiyoruz” dedi.

 İŞKUR İl Müdürü Talip Altuğ da, İŞKUR'un işsizlere iş bulmak, işverenlere de aradıkları kriterlere uygun işçi bulmak amacıyla çalıştığını ve bugüne kadar binlerce kişiye hizmet ettiklerini anlattı.

 Tören, kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

2img_4435.jpg2img_4436.jpg2img_4440.jpg2img_4441.jpg2img_4444.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum