İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI...

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI...

2021-2022 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası kutlamam programı, 15 Eylül Çarşamba günü İlçemiz ‘Şehit Emre Tunca İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Şuayip YAMAN

Kutlama programına; İlçemiz Kaymakamı Âdem Keleş, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve Şube Müdürü  İbrahim Yahşi,  siyasi parti ilçe başkanları  ile ilçede faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarını temsilcileri katıldı.

Sunuculuğunu Şehit Emre Tunca İlkokulu öğretmenlerinden Sümeyye Özdamar’ın yaptığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç yaptığı açılış konuşmasında, Devam eden salgın hastalık sürecinden en çok okullarımız, çocuklarımız ve eğitim faaliyetlerimiz etkilendi.

Öğrenci ve öğretmen arasındaki bağ, çocuk ile anne arasındaki, ağaç ile dal arasındaki ve aydınlık ile karanlık arasındaki bağa benzer.

 Birinin değeri diğerinin yokluğunda anlaşılır.

Ayrıca insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik ise aklı geliştiren ve zenginleştiren okuldur.

Bu anlamda bilgi akışının sağlandığı okullarımızda velilerimiz de kurallara dikkat ederek öğrencilerimizin yanında olabilir.

Bu sorumluluk ile kurallara uyarak yeni eğitim öğretim dönemini başarı ile tamamlayacağımıza inancımız ve güvenimiz tamdır.

Yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için biz eğitim camiasına destek olan bütün Kurumlara teşekkür ediyor, ilköğretim haftanızı kutluyorum” dedi.

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Geride kalan bir buçuk yılı kayıp olarak görüyorum.

Temennim yeni dönemin kesintisiz olarak devam etmesi.

 Belediye olarak bu dönemin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için gerekli bütün çalışmalara devam ediyoruz.

Bu süreci hep birlikte başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum.

İlçe Kaymakamı Âdem Keleş,  Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza can suyu olan eğitim öğretim faaliyetleri ile topluma faydalı bireyler yetiştirmek istiyoruz.

 Devam eden pandemi sürecinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor, bu temenni ile tedbirleri elden bırakmadan başarılı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum dedi.

“İlköğretim Haftası” etkinlikleri programı;

  • 4/B sınıfı öğrencisi Zeynep Bilge Arda ile 4/F sınıfı öğrencisi Buğlem Yeşilyurt birlikte  “İlköğretim Haftası” şiirini okuması,.
  • 2/D sınıfı öğrencisi Zeynep Taşdan ‘Okulum Şiiri’ni okuması,
  • 3/A sınıfı öğrencilerinden oluşan Okul Korosu’nun seslendirdiği şarkılar,
  • 4/C sınıfı öğrencilerinin “Ay Yıldızlı Bayrağım” gösterisi,
  • Temsili Zil Çalması,
  •  Ve protokol üyelerinin sınıf ziyaretleri ile sona erdi.

img-8916-vert-1.jpgimg-8955-vert2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.