İlim Neyi Bilmektir!

İlim Neyi Bilmektir!

İlim Neyi Bilmektir!

 

Şehit Ömer Takdemir Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 seminer programlarına devam ediyor. Okulun akademik kurulunca belirlenen program çerçevesinde yapılan ilk seminerin konusu “Geçmişten Günümüze Tıp” oldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Deontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eray Serdar Yurdakul tarafından bir sunum yapılmıştı.

İkinci seminer konusu “Fen Bilimlerine Giriş” başlığıyla yapıldı. Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Tüzün tarafından yapılan sunumda geniş bir çerçeve çizilerek ilmi disiplinler arasındaki bütünlüğe vurgu yapıldı. Batılı pozitivist bilim anlayışının tahribatlarına da vurgu yapılan seminerde kutsal ile arasına mesafe koymadan, çıkarı değil insanı hesaba katan, kendilik bilincini önceleyen bir bilim yapmanın yolları ve imkânları üzerinde duruldu.

Okulun gerçekleştirdiği üçüncü seminerin konusu ise “Sosyal Bilimlere Giriş” ti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan tarafından yapılan sunumda sosyal bilimlerin tarihi gelişim tarihi üzerinde duruldu. Büyük filozof, düşünür, sosyolog ve siyasetçilerden örnekler veren Orçan, sosyal bilimlere duyulan ihtiyacın sanıldığından fazla olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Mustafa Orçan kendisini dikkatle izleyen öğrencileri üniversite ile yapılan protokol çerçevesinde Esenboğa Külliyesindeki derslere davet etti.

tuzun22-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.