İHL'lere Yoğun İlgi

İHL'lere Yoğun İlgi

2007-2008 Eğitim öğretim yılı kayıtları başladı.



İlçemizde faaliyet gösteren okullarımızdan Çubuk İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kayıtlar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Okul yetkilileri, 2005–2006 Öğretim yılında okul bünyesinde açılan Anadolu İmam Hatip Lisesi’yle birlikte son yıllarda İmam Hatip Lisesi’ne ilginin arttığını belirttiler.
Bu okullara, özellikle Diyanet İşleri başkanlığının son yıllarda boş olan kadrolarına atama yapmasıyla ilgi oldukça arttığı belirtildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni açığı bulunan okullara bu branşta öğretmenleri ataması sonucu gelecek kaygısı taşıyan öğrenciler açısından İmam Hatip Liseleri’nin umut olduğu ifade edildi.
Ülkemizde gerek Milli Eğitim ve gerekse Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ihtiyacı olan yetişmiş insan gücüne kaynaklık teşkil eden İmam hatip Liseleri milletin umudu olarak yeniden gözde okullar haline geliyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre bu yıl okula olan ilgi daha önceki yıllara göre daha da artmış bulunmaktadır.
Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kayıtların devam ettiği okulda aynı zamanda hummalı bir çalışmada yer almaktadır. Eğitim-Öğretim döneminde öğrencilere her türlü olanağın sağlandığı okulda, öğrencilerin daha rahat ve sağlıklı ortamlarda eğitim görebilmeleri için fiziki yönden de iyileştirmeler, tadilat ve onarım işleri de hızla devam etmekte ve yeni öğretim yılına her yönüyle hazır bir hale getirilmesine çalışılmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.