İftarlar Arasında

Sevgili dostlar siyaset kazanının Çubuk"ta kaynamasından yola çıkarak çorbada bir tuzumuz olsun dileğiyle kaleme aldığımız bir iki yazımıza aldığımız olumlu tepkilerin yanı sıra bazı dostlarımızın yanlış değerlendirmeleri sonucunda bize sitemleri güzeldi. Zaten benimde amacım buydu. Yani belediye başkanlığı konusunda niyeti olanlara moral ve isteklendirme bozmak değil onlara bir ağabey olarak olmaları gerekeni anlatabilmekti. Başarılı olduk veya olamadık önemli değil biz bildiğimiz doğruları veya doğru diye bildiklerimizi yazmaya devam ederiz.

 

Mübarek günler sayılı olduğu için gelip geçiyor. Ömürde böyle. Her gün hayatımızdan bir günü tıpkı çayın içinde eriyen şeker gibi eritip gidiyoruz. Her geçen gün ömürdendir. Böylesi güzel günlerde dostlarımızın verdiği iftarlara davet edildiğimiz süre gitmeye gayret ediyoruz. Aslında evimizde aile bireyleri ile yaptığımız iftarın tadı bir başka ama dostlarımız da bu vesile bir arada görme imkânını yakalamak için de olsa davete icabet ediyoruz.

 

Hani Anadolu"da derler ya ”Yediklerin içtiklerin senin olsun gördüklerini anlat” diye işte biz de orada yediğimiz enfes yemekleri değil gördüğümüz aşina dostlarımızdan söz etmek istiyoruz.

 

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt"ın davetinde kalabalık bir bürokrat ekibi vardı. Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı"nın da iştirak ettiği iftarda uzun zamandır görüşemediğimiz birçok dostumuzla bir arada olduk. Hasret giderdik.

 

Ardından Ankaralı İş adamı ve bürokratlardan oluşan lokal bir grup ile bir akşam beraber olduk. Bunu da Yılmaz Macar"ın organizesiyle iş dünyasında tanınmış Bilal akdoğan sağladılar. İftarda Ankaragücü As Başkanından tutu da Ankaralı veya Angaralı birçok dostla bir arada olmanın zevkini yaşadık.

 

MÜSİAD"ın geleneksel iftarı ise bu sene Gazi Üniversitesi kampusu içindeydi. Sıcak bir ortamda geçen yemekte destekleyici olan firmaların logolu bayrakları dikkat çekerken TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil"le gittiğimiz iftarda yeni dostluklar kurma girişimlerimizde başarılıydık.

 

Biraz da reklam yapalım. Seçil Etek sahibi Faik Güngör"ün fabrikasında iftar sonrası verilen davette yine siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir arada teravih namazı ardından çiğ köfte ikramı da ayrı güzellikteydi. Özkul Karo sahibi dostumuz Ahmet Öztürk"e takılarak bir iftar davetini zorunlu gerçekleştirmiş olduk.

 

Ancak bu yaşadıklarımızın hepsi dostlukların altında kalan izler olarak hafızalarımızda yerini aldı.

 

Hayırlı Ramazanlar güzel Çubuk"un güzel insanları…

Bu yazı toplam 824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar