Her Çocuk Bir Mehmet Akif

Her Çocuk Bir Mehmet Akif

Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlkokulu öğrencileri ‘Her Çocuk Bir Mehmet Akif’ projesi kapsamında İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyor.

Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlkokulu öğrencileri ‘Her Çocuk Bir Mehmet Akif’ projesi kapsamında İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyor.
Atatürk Mahallesinde eğitim veren Çubuk Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlkokulu öğrencileri İstiklal Marşının on kıtasını önce ezberliyor, daha sonra tüm okul öğrencileri, veliler ve öğretmenlerinin önünde bayrak töreninde okuyarak birbiriyle yarışıyor.
AFGANLI ÖĞRENCİDE EZBERE OKUDU
Aynı okulda öğrenim gören Afgan uyruklu ikinci sınıf öğrencisi Bünyamin Özbek de İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyarak sergilediği muhteşem performansıyla kendisini dinleyen öğretmen ve velilerden büyük alkış aldı.
Sosyal projelere önem verdiklerini belirten okul müdürü Hamza Aydoğan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Bayrak töreninden önce öğrencilerimiz, tüm okul öğrencilerinin ve velilerinin huzurunda mikrofonu alarak ezberledikleri İstiklal Marşımızı coşku ile söylüyorlar. İstiklal Marşımızı ezbere okuyan tüm öğrencilerimize hediyeler veriyoruz. Bu projedeki amacımız öğrencilerimizin milli değerlerini kavramaları İstiklal Marşımızın anlamını ve amacını öğrenmelerini, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek ve Mehmet Akif Ersoy’u tanıtmak ve öğrencilere toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve öz güven kazandırmaktır. Ayrıca, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamaktır. Projemiz 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününe kadar devam edecek. Bu tarihe kadar İstiklal Marşımızı ezbere okuyan öğrencilerimiz arasında yapılacak. İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize okulumuzda yapılacak törende özel hediyeler vereceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum