Hem Okuyor Hem Üretiyorlar

Hem Okuyor Hem Üretiyorlar

Yıldırım Beyazıt Okulu Müdürü Tekin: 'Okulun sadece derslerden ibaret olmadığını öğretiyoruz'.

Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Müdürü Mehmet Tekin, çocuklara okulu ve dersleri sevdirmek için kurulan ahşap atölyesi sayesinde okulun sadece derslerden ibaret olmadığını öğrettiklerini bildirdi.

Tekin, yaptığı açıklamada, Çubuk Halk Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdikleri proje ile kurdukları atölyede öğrencilerin zihinsel olarak tasarım düşüncelerini ve kişisel becerilerini geliştirdiklerini, aynı zamanda da okula ve derslere olan ilgi ve sevgiyi artırdıklarını söyledi.

Öğrencilerin başarılarının arttığını ifade eden Tekin, şöyle konuştu::

"Hem okulu sevimli hale getirirken hem de öğrencilerimizin kendi becerileriyle bir şeyler yapabileceklerini burada gösteriyoruz. Okulun sadece derslerden ibaret olmadığını öğretiyoruz. Şu anda görüyorsunuz, çocukların dersteki durumuyla şu anki durumunu karşılaştırdığımız zaman burada çok daha istekli, neşeli olduklarını takip edebiliyorsunuz. Burada yapılan çalışmalar öğrencilerimizin derslerine olan ilgisini çok olumlu yönde etkiliyor."

Eğitmen Halil Basri Uluğ da amaçlarının derslerden sıkılan öğrencileri biraz olsun rahatlatmak olduğunu belirterek, "Her saatimiz çok yoğun geçiyor. öğrenciler de çok severek geliyorlar. Burada her kaygıdan ve stresten uzak gönüllerince hem eğleniyorlar hem de el becerilerini geliştiriyorlar." diye konuştu.

Projeden çok memnun olduğunu belirten öğrencilerden Meryem Çubukçu, "Buraya geldiğimizde en azından stres atıyoruz. Daha sonra derslerimize daha çok odaklanabiliyoruz." dedi.

Abdullah Murat da atölye çalışmalarında eğlenceli zaman geçirdiklerini belirterek, "Hep ders ders de olmuyordu. Böyle bir şeylerle uğraşınca kafamız dinleniyor. Biz çok mutluyuz." diye konuştu.

Ailesinin de kursa katılmasını istediğini kaydeden Emirhan Çelik ise çok memnun olduğunu kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.