Haydi arkadaşlar yaz kur'an kursuna

Haydi arkadaşlar yaz kur'an kursuna

Okulların tatile girmesi ile beraber Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl tüm ülke genelinde, "Haydi Arkadaşlar Yaz Kur'an Kurslarına" sloganı ile gelecek hafta yaz Kur'an Kurslarını başlatılacağı duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde okulların tatile girmesi dolayısıyla Kur'an seferberliği başlatıyor. Yaz Kur'an Kursu kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tüm cami ve Kur'an kurslarında eğitimli diyanet personeli eşliğinde, ilköğretimin 5'inci sınıfını tamamlayan öğrencilere eğitim verecek. Eğitmenlerin tamamı telekonferans sistemiyle önceden bir hazırlık programına tabi tutulurken öğrencilere de seçmeli olarak 3 kurlu sistem uygulanacak.

Çubuk ilçe Müftülüğü yaz kurslarının verimli olması için Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesinde din görevlilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.Telekonferans sistemiyle Türkiye genelinde din görevlileri ile birlikte Çubuk'ta görev yapan din görevlileride bilgilendirildi.

Hazırlıklar Tamam!
Yaz tatilindeki kursun verimli geçmesi için hem eğlendirici hem de öğretici olmasına dikkat edilecek. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Yaz Kur'an Kursu programı dolayısıyla yapığı konuşmada "Yeni bir Yaz Kur'an Kursuna başlıyoruz. Camilerimize ve Kur'an kurslarımıza hoş geldiniz. Bu kurslara katılmakla güzel Dinimiz hakkında bilgi sahibi olacak, kutsal Kitabımızı okumayı öğrenecek, ayrıca tatilinizi en güzel şekilde değerlendirmiş olacaksınız. Bu kararınızdan dolayı başta siz değerli öğrencilerimi ve ailelerini yürekten tebrik ediyorum. Yaz Kur'an kurslarımızda hayat boyu ihtiyacınız olacak bilgileri elde edecek, yeni dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacaksınız. Temenni ediyorum ki güzel hatıralarla bu süreci kıymetli hocalarımızın eşliğinde en güzel şekilde tamamlayacaksınız" dedi.


Üç dönem olacak
Yaz Kur'an kursları, 22 Haziran-21 Ağustos 2009 tarihleri arasında aşağıda belirtilen dönemler halinde ve kur esasına göre gerçekleştirilecek. 1'inci dönem 22 Haziran -10 Temmuz 2009, 2'nci dönem 13 Temmuz -31 Temmuz 2009, 3'üncü dönem: 03 Ağustos -21 Ağustos 2009'da verilecek. Kurs yöneticisi veya cami görevlisi, kursun başlangıcında gelen kayıt başvurularını göz önünde bulundurarak, velinin isteği üzerine öğrenciyi, üç dönemden yalnızca birisi için kayıt yapabileceği gibi iki veya üç dönem için de kayıt yapabilecek. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri ve dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla düzenlenecek program, günde 3 saat haftada 5 günü aşmayacak şekilde uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.