Halk Eğitim'den Hizmet Atağı

Halk Eğitim'den Hizmet Atağı

Çubuk Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce her yıl olduğu gibi 2007-2008 eğitim öğretim yılındada "mesleki-teknik, sosyal-kültürel ve okuma-yazma kursları" yapılan alan çalışmaları ve talepler doğrultusunda devam ediyor.


Eğitim kalitesini her yıl bir üst basamağa çıkartarak, gerek mesleki alanda gerekse sosyal alanda ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet sunan Çubuk Halk Eğitim Merkezi, bu yıl da farklı alanlarda vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor.

Çubuk Halk Eğitim Müdürü Asım Güler 2007-2008 Eğitim öğretim yılında Halk Eğitim merkezinde açılan kurslar ve diğer etkinliklerle ilgili bilgi verdi.Güler"Mesleki ve Teknik Eğitim kapsamında 16 çeşit(37Adet) kurs açılmış olup,bu kurslardan 504 kursiyer belge almış ve mezun olmuştur.Mesleki ve Teknik Eğitim kapsamında açılan kurslarımıza halen 247 kadın,193 Erkek olmak üzere toplam 440 kursiyerin devam ediyor.Sosyal ve Kültürel Kurslar kapsamında 9 çeşit (31Adet) kurs açılmış olup,bu kurslardan 8 Adet kursiyer kursiyer belge almış ve mezun olmuştur.Sosyal ve kültürel kurslarımıza halen 422 Kadın,293 Erkek olmak üzere 715 kursiyer devam ediyor."dedi

Müdür Asım Güler"Her yıl yaptığımız çalışmaları daha da geliştirerek ve hitap ettiğimiz vatandaş kitlesini arttırmak amacı ile yeni kurs çeşitlerini de halkımızın hizmetine sunmayı amaçladık. Merkezimizde ihtiyacı olan herkesin yararlanabileceği nitelikte kurslarımız mevcut. İstenilen sayı sağlanabildiği anda kurslarımız açılıyor ve uzman eğitmenlerimiz eşliğinde derslerimiz veriliyor. Kurslarımızın sonunda kursiyerlerimize sertifika veriyoruz. Başta Çubuklular olmak üzere, ihtiyacı olan herkesi kurslarımıza katılmaları için davet ediyoruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezinde halı dokumacılığını öğrenen bayan kursiyerler ise bunlara bir örnek.Bayan kursiyerler hem halı dokumayı öğreniyor hemde kurs sonunda dokuduğu halı kendisinin oluyor.


Girişimci ruhu ve enerjisiyle bıkmadan yorulmadan Halk için çalışmalarına devam eden Halk Eğitim Müdürü Asım Güler tevazuyu'da elden bırakmıyor.Bugüne kadar 100'den fazla takdir belgesi ve plaket alan Güler'in odasın'da bir tanesini görmek mümkün değil.Çok fazla göz önünde olmayı sevmeyen Asım Hoca "Biz burada şovmenlik için değil,Halka hizmet için bulunuyoruz.Ben yaptığım işin hesabını önce Allah'a sonrada Halk'a vermekle yükümlüyüm,onun için bizi Allah görsün o bize yeter diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum