Halk Eğitim Müdürlüğünden Folklar Atağı

Halk Eğitim Müdürlüğünden Folklar Atağı

Çubuklu öğrenciler Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda açılan folklor kurslarında Ankara oyunlarını öğrenecekler.


-ÇUBUKLULAR ANKARA OYUNLARINI KİTABINA GÖRE OYNAYACAKLAR

Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan tüm okullarda folklor kursları açıldı. İlçede hem öğrencilere emde öğretmenlere yönelik iki ayrı folklor kursları açıldığını belirten Halk Eğitim Müdürü Asım Güler şunları söyledi;'' Geçen yıl ilçede bulunan öğretmenlerimizi Mamak Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan folklor kurslarına göndermiştik. Bu yıl yaptığımız uygulama da ise öğretmenlerimize kendimiz kurs açarak onlara folkloru öğretmeyi amaçlarken, ayrıca okullarda açtığımız folklor kursları için öğretici yetiştirmek istedik. Öğretmenlere yönelik açtığımız kursumuzda 30 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Bu uygulama ile folklor eğiticilerini dışarıdan getirerek eğitim vermek değil, kendi ilçemizdeki öğretmenleri yetiştirerek onlara eğitmenlik yaptırmaktır. Folklor kursunu tamamlayan öğretmenlerimizden isteyenlere eğitmenlik belgesi vereceğiz.

Geçtiğimiz yıllarda ilçede bir veya iki okulda folklor öğretimi yapılırken bu yıl ilçedeki tüm okullarda folklor kursu açtık. İlçe genelinde yaklaşık 700'e yakın öğrencimiz oldu. Okullarda açtığımız kurslarda istenilen yörelerin oyunları öğretilirken özelliklede Ankara oyunları her okulda öğretiliyor. Çubuk'ta folklor değerlerini doğru ve düzgün bir şekilde yaşatmak istiyoruz. Ankara oyunlarını kitabına uygun oynanmasını amaçlıyoruz. Folklor kurslarımız hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleştirilmektedir. Kurslarımıza katılmak isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.