Halinize Şükrediniz

 

 

Sevgili dostlar,

Hayatta geçirdiğiniz her deneyimin arkasında bir sebep gizlidir. Halinize şükrediniz. Mutlu olun ve gelecek güzel günlere gülümseyin. Hayatta en büyük mutluluğu, başkalarının başarısızlığında bulanlar vardır. Kendinize karşı gaddar olabilecek kadar açık sözlü olabilmelisiniz. Gururu içinizden söküp atın ve gücendirdiğiniz yakınlarınızın ayağına giderek onlardan özür dileyin.

 

Şöhreti ve makamı ne olursa olsun karşınızdaki kişinin sonuçta sizin gibi bir insan olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. İnsan için anlayışlı bir dost veya akraba, hayatın insana kazandırabileceği en büyük bir hazinedir. Bu koca hayat size tek başınıza yaşamanız için verilmemiştir. Onu başkalarıyla paylaşmak zorundasınız. Bilincinizden bütün haksız duyguları söküp atın. Kendi kabuğuna çekilen insan gerçek dost bulamaz. Hiçbir insan kusursuz değildir. Hayatta insana doğru yolu gösteren en gerçek öğretmen tecrübedir.

 

Duygularımıza Teslim Olmayalım

 

Dostlar, duygularımıza teslim olduğumuz an biteriz. Duygularımızı kontrol etmemiz lazım. Olumsuz düşünce hayattan zevk almamızı engeller. Düşünme gücünü artırmayan insanların zihinleri kapalı kalır. Ancak düşünme gücümüzü artırarak zihnimizi açabiliriz. Bilgileri ezberlemek yerine onları özümsemeliyiz. Zihnimizi açabilmek için, sükûnet içerisinde düşünmeye de vakit ayırmalıyız. Zihnimizi açabilmek için, sakin ortamlarda bol bol düşünmeliyiz Zihnimizin gıdası iyi seçilmiş kitaplardır, dergilerdir. Öylesine okumayan bir toplumuz ki, "Şoförle konuşmak yasaktır!" yazısını bile okumuyor ve şoförlerle habire konuşuyoruz. 

 

Üzülen ve Üzen Olmayalım

 

Bugün geçmişte yaşadığımız başarısızlıkları unutalım. Herkes başarısızlığa uğramıştır. Mutlaka geçmişte yaptığımız hatalar ve yanlışlar vardır ve bunlar sürekli gündemimize girerek o günümüzün berbat olmasına neden olur. Bu dünyada neyi paylaşamıyoruz? Paylaşılamayacak kadar kıymetli olan şey ne? Komşumuz gürültü yaptı, halı silkelediyse peşinden kavga, gürültü, küslük ve dargınlık geliyor. Sabah bir sala ile komşunuzun ölüm haberini aldığınızı düşünün. İşyerinde lüzumsuz yere bir sürü dini, siyasi, sosyal ve kültürel tartışma ile birbirimizin kalbini kırmayalım. Küs ayrılırız, ertesi gün geldiğimizde arkadaşımızın ölüm haberini aldığımızda da herhalde en çok üzülen yine biz oluruz.

 

Bu yazı toplam 1072 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar